Töre, külliye yolcusu...

Yayın Tarihi: 22/10/19 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak UBP içindeki sancı her geçen gün artıyor. Adaylığına artık kesin gözle bakılan Ersin Tatar'a karşı diğer adaylardan operasyon niteliğinde tavırlar geliyor. Üst düzey bir UBP'li bana geçtiğimiz hafta sonu bir mail gösterdi. Bana gösterdiği mailde UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre'nin, Ankara Külliyesi'nden talep ettiği randevuya gelen cevap yer alıyordu. Sonrasında kısa bir araştırma yaptım ve bana mesajı gösteren o üst düzey UBP'liye söz konusu mail fotoğrafını kimin attığını da öğrendim.

Biraz yılan oyunu gibi oldu ama bana söylenene göre de bu mesaj, Sn. Töre'nin yakınları tarafından gönderilmiş bazı dostlara. İşte o dostlardan bana da ulaştı.

Sonuç olarak Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre'nin bugün öğleden sonra saat 16:00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir görüşmesi var.

Töre, Numan Kurtulmuş ile görüşecek

Bana ulaşan mailde detay verilmiyor ama kısa bir araştırmanın ardından öğrendiğime göre Zorlu Töre, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile görüşecek. Bu görüşmenin gerekçesine gelince iddiaya göre Töre, Cumhurbaşkanı adayı yapılması konusunda Numan Kurtulmuş ile bir fikir teatisi yapacak. En azından Töre'nin yakın çevresi etrafa bunu söylüyor, bana ulaşan bilgi de bu yönde.

Şimdi bunu normal bulmuyorum diyeceğim ama hatta normal da değildir bu durum diyeceğim belki ama bizim memlekette güdülen siyasetin alışkanlıklarına göre normaldir. Çünkü ne yazık ki yıllardır bu işler böyle yürüyor. Yadırgayım diyorum yadırgayamıyorum çünkü ne yazık ki bizim siyasilerimiz bu ülkede Ankara Hükümetlerinden aldıkları destekle yol yürüyorlar.

Bu durum sadece Zorlu Bey için geçerli değil, herkes için geçerli.

Bu nedenle şimdi Zorlu Bey de böyle yaptı diye adama kızacak halimiz yok. En nihayet şu an ki kabinenin oluşmasında da bir fiil Ankara Hükümeti rol almadı mı?

İşte bu durumlar yıllardır yaşandığı için sıkıyı gördü mü bir siyasetçi uçağa atlayıp tutuyor Ankara'nın yolunu. En azından ahar bir çare arıyor oralarda. Şimdi suçu Türkiye'ye bulayım diyeceğim ama oraya da suç bulamıyorum, gelmiş geçmiş hükümetlerin bir alışkanlığı bu. Sen yapacağın her işi Ankara Hükümetine sorarsan ya da siz söyleyin biz yapalım modunu muhafaza edersen ve bir duruşun olmaz, kimi bakan yapacağını da kimi aday yapacağını da sana oraları söyler. Her zaman yazık çizdik, yanlış bir ilişki biçimidir bu, sürdürülebilir değildir diye. Olumsuz sonuçları olur ve oluyor da.

Elbette ki ülke olarak bizim tek yoldaşımız, dostumuz ve güvencemiz Türkiye'dir. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öyle tahmin ediyorum ki sinir olduğu memleket siyasilerinin tutumudur. Yoksa Tayyip Beyin Kıbrıslı Türklere ne kadar çok önem verdiğini ben çok iyi biliyorum.

Ama alışılan budur alıştırılan budur. Anlıyor musunuz neden Zorlu Töre'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için Külliye'nin yolunu tutmasını yadırgamıyorum.

Son bir haftada yaşananlar, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar'ın zaruri olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasını gerektirir hale getirdi.

Açık konuşmak gerekirse, son bir hafta içerisinde Başbakanla birkaç kez bir araya geldik ve birkaç kez de telefonda konuştuk. Başbakanın istediği aday olmak değil, bunu daha önce de yazdım. Ersin Bey Başbakan olarak yoluna devam etmek istiyor ancak yaşanan koşullar Ersin beyi daha şimdiden ikinci turun potansiyel adayı yapmış durumda, ya da bizlere yansıtılan bu.

Hasipoğlu'na hazırlan denildi

Öte yandan yeri gelmişken bir gerçeği daha ortaya koyalım. UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu'na da UBP'deki üst düzey makamlar "hazırlan sen adaysın" dedi. Kaldı ki Hasipoğlu'nun Kıbrıs konusunda partideki tek bilgili ve tecrübeli milletvekili olduğu da herkesçe bilinen bir gerçek.

Aynı makamların Töre'ye de yeşil ışık yaktığını duydum. Şimdi UBP üst düzey yönetimi bu yönde isteği olan kişilere hazırlan derse, Onlarda hazırlanamaya başlar. Sonra hayır siz değil Tatar aday olmalı denildiğinde bu sefer işin rengi değişir ve tepkiler oluşmaya başlar.

Şu an yaşanan aslında bu.

Yani Zorlu Töre eğer bugün Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sn. Numan Kurtulmuş ile görüşmeye gitmek durumunda kaldıysa bu Töre'nin kabahati değil o'na adaylık konusunda yeşil ışık yakanların sorunudur. Keza birkaç gün sonra Oğuzhan Hasipoğlu da Ankara da başka önemli bir kapıyı çalarsa bu insanları yadırgamayın derim.

Tekrar başa dönecek olursak Ersin Tatar'ın hızla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP'nin adayı olarak sahneye yürüdüğünü yinelemem gerekir.

Öyle tahmin ediyorum ki Töre'nin bu yöndeki çabası beyhude kalacaktır.

Töre, Tatar'ın elini sıkmadı

Yine dün bana gelen bir başka iddiaya göre, Zorlu Töre'nin bugün Ankara'ya gideceğini Başbakan Tatar önceden biliyordu ve Cumartesi günü karşılaştıkları bir ortamda Töre, Başbakanın elini sıkmaktan kaçındı. Anlayacağınız Başbakan Tatar, bu duruma hayli bozulmuş durumda.

Normal şartlarda bir vekilin ya da bakanın atacağı her adımı ve gideceği her yurt dışı ziyaretini Genel Başkanına bildirmesi gerekiyor. Genel saygı ve teamüller bunu gerektiriyor. Bunu Töre yerine getirdi mi bilmiyoruz tabii.

İşler hayli karışık…

*******************

Günün Sözü

Her adam; hayatında bir kadını mutlaka ömür boyu sever ve her kadın; bir erkeğe mutlaka ömür boyu acı çektirir.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.