Bir ithal anket daha!

Yayın Tarihi: 06/11/19 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Daha sonuçları görmeden yazıyorum. Sonuçlar 6 Kasım 11.00'da açıklanacak? Ben bu yazıyı şu an yani 5 Kasım 20.00'da yazıyorum. Malum, köşe yazıları bir gün önceden gönderiliyor gazetemize.

Bu zaman bilgisini vermemin nedeni, bahse konu anketle ilgili, sonuçlardan önce yazdığımı vurgulamak içindir.

Peki anket nedir? Yine bir Gezici anketi. Eskiden bu zamanlarda sevgili hocam Muharrem Faiz'in KADEM şirketini hedef alan yazılar yazılırdır. Elbette her anketini beğenmeyen çıkar demedik laf bırakmazdı. Kaldı ki KADEM çok fazla nokta atışı yaparak başarmış bir sistemdi. Nuna rağmen kalbini çok kırdılar. Haksız yere üstelik.

Şimdi elimizde Gezici var. Mutlaka her sonucu beğenmeyecek olanlar çıkacaktır.

Çünkü anketler, özellikle politik anketler ya da diğer bir değişle seçime odaklı anketler, herkesin kazanması şeklinde sonuçlanmaz. Kazanan ve kaybedenler olur. Dolayısı ile birileri anketi yapanı sever biriler de söver.

Bu seferki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili bir anket.

Genel Seçimler de değil.

Çünkü Genel Seçimlerde her nasılsa kaybeden hiç olmaz. Her parti kendince kazanır. Çıkar bunu anlatır biz de masal gibi dinleriz. Onlar da üstümüzü örterler mışıl mışıl uyuruz. Ya da öyle zannederler.

Ama Cumhurbaşkanlığı Seçimi için konu böyle değil. Millet kim kazanacak diye merak eder.

Anketten de bu sonuç beklenir. Merak işte.

Fakat benim sorularım başka.

Dediğim gibi daha sonuçları görmeden özellikle yazıyorum bunları.

Henüz adaylar belli değilken, hemen hemen her adayın, aday olması ve olmaması durumunun ayrı ayrı diğer adayları etkileyecek bir durumu varken, birbirlerinin aday olup olmamaları dahi yine birbirlerinin aday olup olmamalarına bağlıyken, ne soruldu ve ne öğrenilmek istendi çok merak ediyorum.

Ayrıca daha başından söyleyim anket bana bu nedenle saçma geliyor.

Diledikleri kadar bilimsel desinler.

Diledikleri kadar tarafsızız desinler.

Sosyo-politik bir durum içindeyiz. Sosyolojik her adım, her an sonucu etkileyecek bir durum bu. Bir adayın varlığı diğerini etkileyecek, adaylığı yoksa da başka türlü etkileyecek. "Neredeyse" kimse adaylığını resmen açıklamamışken, neden bu anket yapılır? Daha da önemlisi nasıl yapılır? Kim yaptırır? Bunlar açıklanır mı? Yoksa sadece SPSS zırvalıkları ile rakamlar mı anlatılır?

Siz bu satırları okurken birlikte anlayacağız.

İthal anket şirketi bize gerekeni anlatacaktır. Kendince meşru gerekçileriyle.

Kendi anket şirketlerimizi de havayolumuz gibi kendi elimizle yerle bir ettikten sonra böyle ithal edip sonra da kızarız. Ata sporumuzdur bu!

Hadi bakalım hayırlısı.

Not: Gençleri, sistemin kuklası haline getiren YÖK'ü de unutmadım. Bugün kuruluş yıldönümü. Üniversite yıllarımızda her 6 Kasım eylemlerle geçerdi. Karşı duran tüm dostlara selam olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları