İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çocuk Esirgeme Kurumu etüd projesini uygulamaya koymaya çalışıyor

Çocuk Esirgeme Kurumu etüd projesini uygulamaya koymaya çalışıyor

Çocuk Esirgeme Kurumu, muhtaç çocuklara yönelik etüd projesini uygulamaya koymak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 13/07/10 10:45
okuma süresi: 3 dak.
Çocuk Esirgeme Kurumu etüd projesini uygulamaya koymaya çalışıyor
A- A A+

Çocuk Esirgeme Kurumu, muhtaç çocuklara yönelik etüd projesini uygulamaya koymak için çalışmalarını sürdürüyor.

Zorunlu nedenlerden dolayı 10 yıl önce Eğitim Bakanlığı'na okul olarak kullanılmak için kiralanan Kreş ve Gündüz Çocuk Bakımevi binası kurum tarafından geri alındı. Binada yapılan düzenlemeler ve sağlanacak personelle Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu'nun muhtaç çocuklara yönelik etüd projesi uygulamaya konulacak.

Kurum başkanı Ayşe Coşar, Çocuk Esirgeme Kurumu'nun gönüllü çalışmalarını yürütürken, ülkenin geleceği olan çocukların yetişmesinde hayırsever kurum ve kişilerin yardımlarını esirgemeyeceklerine inanç belirtti.

Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu'nun 2008-2010 Dönemi Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da Kurum Başkanlığı'na yeniden Ayşe Coşar seçildi.

Coşar, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, kurumun geçmişteki çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Hayır işleriyle uğraşmanın zahmetli olduğunu, alın teri, yürek ve özveri istediğini, hele bu iş çocuklara yönelikse çiçekler gibi bakım, ilgi ve sevgiyi gerektirdiğini kaydeden Ayşe Coşar, "Dünyaya bizim kadar şanslı gelmeyen çocuklarımızı geleceğe iyi birer yurttaş ve mutlu bireyler olarak taşımak boynumuzun borcudur" dedi.

Çocuk Esirgeme Kurumu'nun geçmişi ile övünülecek bir kurum olduğuna vurgu yapan Coşar, "İnanıyorum ki tasarladığımız yeni projeler ve sizlerin katkı ve heyecanı ile önümüzdeki dönemde KKTC'nin örnek bir kurumu olacaktır" şeklinde konuştu.

Coşar, geleceğe ilişkin projeler hakkında bilgi verirken de, geçmişte zorunlu nedenlerden dolayı Eğitim Bakanlığı'na kiralanan Çağlayan bölgesindeki kurum binasının geri alındığını ve muhtaç çocuklara yönelik etüd programlarının bu binada başlatılacağını söyledi.

Coşar, bu projenin uygulanmasında da her kesimden gönüllü katkılara açık olduklarını açıkladı.

YENİ YÖNETİM

Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Cumartesi günü yapılan olağan genel kurul toplantısında geçmiş dönemin faaliyet ve mali raporları görüşülerek onaylandı ve kurum organlarında görev yapacak kişilerin seçimi yapıldı.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Ayşe Coşar (Başkan), Tanju Örek (Başkan Yardımcısı) Özge Yücesoy (Sekreter), Sabahattin Sancak (Sayman) ve faal üyeler Serkan Tansel, Emine Taşkın, Selma Işıktaş Aril, Şahap Tokatlı, Soner Oktekin, Derviş Şentip ve Özlem Var'dan oluştu.

Disiplin Kurulu'nda Perihan Aziz, Zehra Harmancı, Fatma İnal, Elvan Kınış, Hüseyin Üstün; Denetim Kurulu'nda ise Hüseyin Harmancı, Olgun Beyoğlu, Derviş Y. Görev yapacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.