İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Salamis kazılarında Roma dönemine ait 5 heykel bulundu

Salamis kazılarında Roma dönemine ait 5 heykel bulundu

<P>Doğu Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji ve Kültür Varlıklarını Araştırma Merkezi (AKVAM) ile Ankara Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen Salamis Antik Kenti Arkeoloji Kazıları'nda Roma dönemine ait 5 heykel bulundu.</P>

Yayın Tarihi: 16/07/10 20:41
okuma süresi: 3 dak.
Salamis kazılarında Roma dönemine ait 5 heykel bulundu
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji ve Kültür Varlıklarını Araştırma Merkezi (AKVAM) ile Ankara Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen Salamis Antik Kenti Arkeoloji Kazıları'nda Roma dönemine ait 5 heykel bulundu.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst bugün bölgeye giderek, bulunan heykeller ile kazı alanında incelemelerde bulundu.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Pilli, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcıları Doç. Dr. Ülker Vancı Osam ile Doç. Dr. Osman Yılmaz da Bakan Dürüst'e ziyaretinde eşlik etti.

Kazı ekibinde bulunan Ankara Üniversitesi'nden Arkeolog Doç Dr. Erhan Öztepe bulunan eserler ve yürütülen çalışmalar hakkında Dürüst'e bilgi verdi.

Doç. Dr. Öztepe, kazıların 13 yıldan bu yana devam ettiğini, bu hafta yapılan kazılarda çok önemli eserler çıkarıldığını söyledi.

Salamis Antik Kent'in gün ışığına çıkarılmaya çalışıldığını anlatan Öztepe, bulunan eserlerin MS. 2. yüzyıl Roma dönemine ait olduğunu dile getirdi.

Heykellerin bu yılki kazılarda ortaya çıkarılan Roma Hamamı'nın soğuk bölümünde bulunduğunu belirten Öztepe, beş heykelden bir tanesinin yeraltı tanrısı Hades, diğerinin de eşi olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Kazı alanını dolaştıktan sonra açıklamada bulunan Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, yürütülen özverili çalışmaları takdir ettiğini, 5 heykelin bulunmasından da çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Bulunan eserlerle bütün dünyanın gözlerini Kuzey Kıbrıs'a çevireceğini kaydeden Dürüst, kazıları gerçekleştiren DAÜ ve Ankara Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Heykellerin turizm açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Dürüst, hükümet olarak yapılan çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Dürüst, çalışmaların devamını diledi ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'nin katkılarıyla yapılan kazılar, yaklaşık 60 kişilik ekiple yürütülüyor. Bu yılki kazı çalışmaları 21 Temmuz'da tamamlanacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.