İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

"KKTC'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını korumak en kutsal görevimiz"

"KKTC'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını korumak en kutsal görevimiz"

<P>Korgeneral Adem Huduti devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, KKTC'nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını her ne pahasına olursa olsun korumanın en kutsal görevleri olacağını vurguladı.</P>

Yayın Tarihi: 17/08/10 23:35
okuma süresi: 7 dak.
"KKTC'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını korumak en kutsal görevimiz"
A- A A+

Korgeneral Adem Huduti devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, KKTC'nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını her ne pahasına olursa olsun korumanın en kutsal görevleri olacağını vurguladı.

Huduti, soğuk savaş döneminin sona ermesinin doğurduğu sonuçlar ve özellikle başta bilgi teknolojileri olmak üzere insanlığın ulaştığı teknolojik gelişimin gerek bölgesel gerekse global tehdit ve risklerin hedef kapsam ve niteliğini akıl almaz bir hızla değiştirdiğini söyledi.

Korgeneral Huduti, risk ve tehdidin çok yönlü ve belirsiz bir hal aldığı ortamda ülkeye yönelik tehditlerin oldukça karmaşık ve kompleks bir yapıda tezahür edeceği dikkate alındığında, ulusal bütünlüğün korunması, milli menfaatlerin savunulması ve milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında esas olarak güçlü silahlı kuvvetlere olan ihtiyacın devam edeceğinin bir gerçek olduğunu ifade etti.

Huduti, bölgede barış ve istikrarın temini ve idamesi ile ulusal hak ve menfaatlerin korunmasına yönelik olarak, dünyanın merkezi sayılabilecek bir coğrafyada yer alan Türkiye ve KKTC'nin müştereken gösterdikleri gayretlerin devam ettiği bugünlerde, KTBK Komutanlığı görevini yapmanın kendisi için onur ve gurur olduğunu söyledi.

Bu kutsal ve onurlu görevi, üstlendiği sorumluluğun bilincinde olarak büyük bir heyecan ve azimle devraldığını kaydeden Huduti, tarihin her gün iyi ve kötü olaylarla yeni tecrübeler kattığı KKTC'deki her biri tarihe mal olmuş her kademedeki tecrübeli insanların desteğiyle buradaki misyonunu kendisinden önceki komutanlar gibi başarı ile tamamlayacağına inandığını söyledi.

KTBK'yı bugüne dek komuta etmiş üstün hizmetleri olan komutanların yaşayanlarına minnet ve şükranlarını ifade eden, vefat etmiş olanlara da Allah'tan rahmet dileyen Korgeneral Huduti, Korgeneral Zorlu'yu da minnet ve şükranla her zaman anacaklarını belirtti ve Zorlu ile eşi Nuran Zorlu'ya sağlık, mutluluk ve başarı diledi.

KTBK birliklerinin şu an bulunduğu üstün eğitim ve bakım seviyesiyle, moral gücü ve manevi değerlerinin kendileri için rehber olacağını söyleyen Huduti, en üstün seviyede aldığı hizmet bayrağını KKTC halkından alacağı manevi güç ve destekle daha yukarıya çıkarmak için çalışacağını vurguladı.

Disiplinli birlikler yetiştirmenin birinci hedefleri olacağını söyleyen Korgeneral Huduti, bu hedefe ulaşmak için güçlerini yüce Türk milletinin silahlı kuvvetlerine inancı, rehberinse Atatürk'ün düşünce sistemi ve sıralı komutanların emir ve direktifleri olacağını kaydetti.

Kan, gözyaşı ve topraklar uğruna verilen şehitler sayesinde sağlanmış huzuru, KKTC'nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını her ne pahasına olursa olsun korumanın en kutsal görevleri olacağını söyleyen Korgeneral Huduti, bu konuda kararlı ve inançlı olduklarını ifade etti.

ORGENERAL IŞIK KOŞANER'İN MESAJI

Korgeneral Adem Huduti'nin konuşmasının ardından TC Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in mesajı okundu.
Orgeneral Koşaner mesajında şunları kaydetti:

"Baskı ve zulümlerle yok edilmeye çalışılırken uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan bir haklılıkla Kıbrıs Türkü'nün yardımına koşan ve soydaşlarımızla omuz omuza verilen mücadelenin başarıyla sonuçlandırılmasında kilit rol oynayan kahraman KTBK, bugüne kadar mevcudiyetiyle Ada'da barış ve huzurun teminatı olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.

KTBK yüksek moral ve motivasyonu, daima göreve hazır eğitim seviyesi ve modern teçhizatıyla aziz şehitlerimizin canları pahasına aldığı ve bize emanet ettiği bu topraklara yönelik her türlü tehlikeyi bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır.

Bugün dosta güven ve güç veren KTBK Komutanlığı görevini devredecek olan Korgeneral Hilmi Akın Zorlu'nun vazife anlayışı azim ve kararlılığı, birliğinde yarattığı sıkı dayanışma ile sevgi ve saygı ortamı her türlü takdirin ötesindedir.

Türk KKK'nın pek çok kademesinde başarıyla icra ettiği görevlerinin ardından kendisine ve değerli eşine yeni hayatlarında sağlık ve mutluluklar dilerim.

KTBK Komutanlığı görevine yeni atanan Korgeneral Adem Huduti'yi de en içten dileklerimle kutluyorum. Hizmet yarışında daha önce gösterdiği gayreti ve fedakârca çalışmaları bu görevinde de göstereceğinden hiç kuşkum yoktur.

Korgeneral Huduti'ye ve eşlerine atamasının hayırlı olması temennileriyle başarı, sağlık ve esenlikler dilerim."

KORGENERAL ADEM HUDUTİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

Korgeneral Adem Huduti 1952 yılında Aydın'da doğdu, lise tahsilini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamladı, 1973 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade subayı olarak mezun oldu. Korgeneral Huduti, 1985 yılına kadar çeşitli birliklerde takım komutanı ve bölük komutanı olarak görev yaptı.

1985-87 yıllarında Kara Harp Akademisi öğrenimini müteakip Kurmay Subayı olan Huduti, 1989 yılına kadar Edirne'de 3. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Lojistik Şube Müdürlüğü, 1989-91 yıllarında Erzurum'da 9. Korteli Harekat Şubesi Plan Subaylığı, 1991-93 yılarında yine Pasinler-Erzurum'da 7. Mekanize Piyade Tugayı 3. Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı, 1993-96 yıllarında İzmir'de NATO Karargahı Plan Subaylığı ve Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, 1995-96 yıllarında Bosna –Hersek'te konuşlu Türk Tugayı Komutan Yardımcısı ve Kurmay Başkanlığı, 1996-98 yıllarında Napoli-İtalya'da AFSOUTH Kara Harekât Şube Müdürlüğü, 1998-99 yıllarında Ankara'da Silahlı Kuvvetler Mızıka Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında Tuğgeneralliğe yükselen Huduti, 1999-2001 yılları arasında Mardin'de 70. Mekanize Tugay Komutanlığı, 2001-2003 yıllarında Kara Kuvvetleri Karargâhı'nda Lojistik Plan Daire Başkanlığı, 2003-2004 yıllarında KK Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı yaptı. 2004 yılında Tümgeneralliğe yükselerek 2004-2006 yıllarında Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı, 2006-2008 yıllarında Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, 2008-2009 Yılları arasında Genel Kurmay Lojistik Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2009 yılında Korgeneral rütbesine yükselerek 2009-2010 yılları arası Balıkesir'de Kara Kuvvetleri EDOK Okullar Komutanı olarak görev yapan Huduti, 2010 yılı General-Amiral atamaları ile KTBK Komutanlığına atandı. NATO Hizmet Madalyası ve TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası da buluna Adem Huduti, Ferhan Huduti ile evli ve 1 çocuk babasıdır.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.