KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Earthdance Nicosia'da dans ve müzik barış için buluştu

Earthdance Nicosia'da dans ve müzik barış için buluştu

<P>Rekor sayıda gurubun katıldığı ve UNDP-ACT sponsorluğunda HASDER ve Soma Akriton tarafından organize edilen "Earthdance Nicosia" etkinliğinde şarkı ve danslar barış için buluştu , Selimiye Meydanında binlerce yürek barış için attı. Bu yıl Amerika'dan , Yeni Zelanda'ya , Kanada'dan Afganistan'a kadar 50 Ülke ve 200'den fazla merkezde aynı gün ve aynı saatte gerçekleştirilen Earthdance'da yüzbinler dünya barışı için birleşti.</P>

Yayın Tarihi: 20/09/10 08:33
okuma süresi: 2 dak.
Earthdance Nicosia'da dans ve müzik barış için buluştu
A- A A+

Selimiye Meydanının tarihi kültürel dokusu içerisinde yer alan etkinliğe güney ve kuzeyden katılan 19 müzik ve dans gurubu kesintisiz sekiz saat süren dans ve müzik şenliğinde binlerce izleyiciye unutamayacakları bir gece yaşattı.

Sırasıyla Yıltan Taşcı ve Adamos , Barış İçin Dans İki Toplumlu Dans Gurubu , Alice İn Flames , İki Toplumlu Koro , Grup MAT , Dancebase Art Studio , Embodied –Natalie Heller , Kıbrıs Havaları Derneği , HASDER , Lefkoşa Tango Kulübü , Salsa Beats , Cranberries , Latino Ola , Show Dance Team Of Cyprus , Authentica , Lefkoşa Belediye Orkestrası , Carpediem , ve Grup Adrenal'in sahne aldığı gecenin sunuculuğunu Özge Yorulmaz ve Refet Şeker yaptı. Gece saat ikide 200 merkezde aynı anda gerçekleştirilen "Barış Duası" ile sürdü. İnsanlığın tüm renkler , ırklar ile global bir aile olduğu vurgulanan duada , tüm milletler , toplumlar ve bireyler için barış dilekleri dile getirildi.

HASDER başkanı Ali Nebih , bu yıl 50 ülke ve 200 merkezde gerçekleştirilen bu büyük uluslararası organizasyonun Kıbrıs ayağını Lefkoşa'da böylesi büyük bir katılım ve başarı ile sonuçlandırmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Yıllardır barış özlemi ile yaşayan Kıbrıslıların gerek kendileri gerekse dünya barışı için böylesi bir organizasyonda bir araya gelmelerinin ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Nebih katılan tüm guruplara ve sponsor olan UNDP'ye teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.