ALAYKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Töre Gönyeli, Alayköy ve Yılmazköyü ziyaret etti

Bakan Töre Gönyeli, Alayköy ve Yılmazköyü ziyaret etti

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, köy gezleri kapsamında bugün Gönyeli, Alayköy ve Yılmazköyü ziyaret etti. Sorunları yerinde dinlemek, üreticiyle biraraya gelmek için vatandaşlarla buluşan Bakan Töre'ye, ilgili bakanlık müdürleri eşlik etti.

Yayın Tarihi: 29/01/11 16:56
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Töre Gönyeli, Alayköy ve Yılmazköyü ziyaret etti
A- A A+

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, bugüne kadar 60'ın üzerinde yer gezerek tarım kesimi ve aynı zamanda da tüketicilerin şikayetlerini dinlediğini belirten Bakan Töre, üreticilere topraklarına sahip çıkmaları yönünde çağrı yaptı.

Üretmeden gelişim ve büyüme olamayacağını belirten Töre, domates fiyatlarının 75 kuruşa düştüğünü, enginar ve patates ihracatı yapıldığını, bunların ülke adına mutluluk verici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Bakan Töre, et fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekerek, et kalitesinin Güney Kıbrıs'a oranla daha iyi olduğunu belirtti. Töre, Vergi Dairesi'ne çağrıda bulunarak yüksek karla satış yapan kasaplara yüksek vergi uygulaması olması gerektiğini söyledi.

Töre, birçok hayvancının dişi düve satmadığını, sadece erkek hayvanların satılmasının hayvancılıkta ilerleme olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Herşeyin devletten beklenmemesi gerektiği konusunda hayvancılara çağrıda bulunan Töre, "kendi otunuzu, yeminizi yetiştirin" dedi.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminde ciddi bir rekolte elde edildiğini vurgulayan Töre, şu anda ithalatın durduğunu anımsatarak zeytinyağı ihracatı yapmak isteyen üreticilere ihracat pirimi vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Bakan Töre, Ziraat Bankası'nın üreticilere vermiş olduğu kredilerden bugüne kadar üreticinin yararlandığını, tarım kesiminde çalışanlara devletin destek vermesinin şart olduğunu söyledi.

Yerli süt ürününü korumak için dışarıdan gelen süt ürünlerine fon konulması gerektiğini ifade eden Töre, bu konuda çalışmaların sürdüğünü, hayvancılara hayvan başına destek pirimi sağlandığını, ancak maddi sıkıntılar nedeniyle gecikmeler olduğunu Şubat ayında ödemelerin yapılacağını kaydetti.

Narenciyede ürünün dalında kalmayacağını, yere düşmesine izin vermeyeceklerini açıklayan Töre, hedefin tarım ve hayvancılığı KKTC'de büyütmek geliştirmek olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti ziyaretiyle ilgili vatandaşlara bilgiler aktaran Töre, Toprak Mahsülleri Ofisi'nde arpa alımı konusunda görüşmeler yapıldığını fakat CTP döneminden kalan borçlar nedeniyle sıkıntılar yaşandığını, Ankara ziyaretinde su projesinin de uygulanması aşamasının konuşulduğunu, TC'den hibe edilen araçların hizmete sunulduğunu ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.