İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Ertuğruloğlu'nun UBP davasının sonucunda tüm taraflar memnun

Ertuğruloğlu'nun UBP davasının sonucunda tüm taraflar memnun

Lefkoşa Mahkemesi Tahsin Ertuğruloğlu'nun parti tüzüğüne aykırı şekilde ihraç edildiğine karar verdi. Ertuğruloğlu'nun UBP'li olduğu deklare edilmedi.

Yayın Tarihi: 18/03/11 07:42
okuma süresi: 5 dak.
Ertuğruloğlu'nun UBP davasının sonucunda tüm taraflar memnun
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde dönemin Başbakanı Derviş Eroğlu'na karşı bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olan Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) 'ihraç edilmesi' ile ilgili mahkeme süreci dün sona erdi. Lefkoşa Mahkemesi, Bağımsız Milletvekilli Tahsin Ertuğruloğlu'nun, UBP'den ihraç edilmesinin parti tüzüğüne aykırı olduğuna karar verdi.

MAHKEME KARARI NE DİYOR

Mahkeme kararında, UBP üyeliğine kabul edilen kişinin üyeliğine nasıl son verileceğini düzenleyen 7. maddenin 1. fıkrasına göre, Ertuğruloğlu'nun üyeliğinin düşürülemeyeceğine bulgu yapıldı. Mahkeme kararının ardından açıklamaları alınmak istenen Ertuğruloğlu'nun basına açıklamaya yapmayacağı belirtildi.

'DİSİPLİN KURULUNA VERİLMELİYDİ'

Tahsin Ertuğruloğlu'nun Avukatı Mustafa Asena, Ertuğruloğlu'na müdafaa hakkı tanınması için yapılması gerekenin disiplin kuruluna verilmesi olduğunun mahkeme tarafından belirtildiğini söyledi.

"Mahkeme, parti meclisinin ihraç kararı alma yetkisine sahip olmadığına, Tahsin Bey'in üyelikten çıkarılmasının hatalı olduğuna bulgu yaptı" yaptı diyen Asena, "Mahkeme tarafından Tahsin Ertuğruloğlu'na müdafaa hakkı verilmesi için, partiden ihracı yerine yapılması gereken disiplin kuruluna sevkiydi" diye konuştu.

UBP'Lİ OLDUĞU DEKLARE EDİLMEDİ

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görüşülen dava sonucunda çıkan karar üzerine, Ertuğruloğlu'nun UBP üyesi ve milletvekili olduğuna dair bir deklarasyon yayınlanması talebinde de bulunduklarını ancak mahkeme tarafından bunun kabul edilmediğini belirtti. Asena ayrıca, mahkemenin haklı bulduktan sonra bir çare üretmek zorunda olduğunu da savunarak; bugün saat 11.00'de mahkemeye otoriteyi sunacaklarını belirtti. Asena şöyle konuştu: UBP'nin Avukatı Feyzi Hansel de, Hâkime hitaben; 'Haklısınız, partinin aldığı karar, partinin yüz karasıydı' dedi. Bunun kayıtları da var, ispatlayabilirim."

"UBP'YE DÖNME NİYETİ YOK!"

Bağımsız Milletvekili Ertuğruloğlu'nun, partiye dönme niyetinin olmadığını da belirten Av Asena; "Tahsin Bey zaten bunu prestij için yapmıştı, onurunu kurtarmış oldu. Partiye dönme gibi bir niyeti yoktur" dedi.

3 talebi olmuştu

UBP'nin Avukatı Feyzi Hansel, Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun UBP'den ihraç kararıyla ilgili açtığı davanın sonucunun basına yansıtıldığı gibi Ertuğruloğlu'nun lehine olmadığını, mahkemenin söz konusu davayı ret ve iptal ettiğini kaydetti. Hansel, TAK'a yaptığı açıklamada, mahkemenin Ertuğruloğlu'nun davayı açarken yaptığı 3 talebi uygun bulmadığını belirterek, bunlara ilişkin bilgi verdi. Hansel, mahkemenin, UBP'nin sadece prosedür yönünden hatalı davrandığını ancak ihraç kararının tebligatında partinin üzerine düşeni yaptığını belirttiğini açıkladı.

Hansel, Ertuğruloğlu'nun davayı açarken, "Mahkeme'nin UBP'li olduğunu deklare etmesi, uğradığı zarar ve ziyanın tazmin edilmesi, dava masraflarını UBP'nin ödemesi" olmak üzere 3 talepte bulunduğunu söyledi.

UBP: Konu kapanmıştır

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Mahkeme'nin Tahsin Ertuğruloğlu'nun açmış olduğu davayı ret ve iptal ettiğini belirterek "Bu kararla konunun kapanmış olduğuna inanıyoruz" dedi. UBP Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yargıcın gerekçeli kararında, UBP'nin Tahsin Ertuğruloğlu'nu doğru prosedür uygulanarak ihraç etmediği, ancak Ertuğruloğlu'nun bağımsız cumhurbaşkanı adayı olması suretiyle sergilemiş olduğu tutum ve davranışlarının partiye zarar verici davranışlar olması sebebiyle partiden kesin olarak ihraç gerektiren davranışlar olduğunu belirttiği" ifade edilerek "Bir kez daha, Bağımsız Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun söyledikleri ve yaptıkları ile UBP'den ihraç edildiğini, geriye dönmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguluyoruz" denildi.

KARARA ATIF YAPILDI

Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun Ulusal Birlik Partisi aleyhinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde açmış olduğu davayla ilgili kararın okunduğu anımsatılan açıklamada, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ tarafından okunan kararda mahkemenin, Tahsin Ertuğruloğlu'nun açmış olduğu davayı ret ve iptal ettiği kaydedildi. Tahsin Ertuğruloğlu'nun açmış olduğu davada, "Mahkemenin, kendisinin hala daha Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve/veya Seçilmiş Milletvekili olduğunu teyit etmesini ve Ulusal Birlik Partisi'nin kendisine ağırlaştırılmış tazminat ödemesini talep ettiği" ifade edildi.

Rana Sarro - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.