İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

İskele'de köy kadın kursu açıldı

İskele'de köy kadın kursu açıldı

"İskele, Kilitkaya ve Boğaztepe Köy Kadın Kursu Sergisi", törenle açıldı. İskele Belediyesi Kapalı Kültür Salonu'nda yer alan sergide, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü'nce düzenlenen kadın kursunda bayanların bir yıl boyunca ürettikleri 3 boyutlu resim, kurdele nakışı, kumaş boyama, keçe, boncuk işleme, oymacılık, altın işi, ipek böceği işleri, lefkara işi gibi el emeği göz nuru birbirinden güzel eserler sergilendi.

Yayın Tarihi: 09/06/11 11:03
okuma süresi: 1 dak.
İskele'de köy kadın kursu açıldı
A- A A+

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, serginin açışlına UBP İskele Milletvekili Alirıza Usluer, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Metin Gültekin katıldı.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun törende yaptığı konuşmada, kurslarda bayanların hem boş vakitlerini değerlendirdiklerini hem de aile bütçelerine katkı koyduklarını söyledi.

Kurs sayesinde bayanların Kıbrıs'a özgü kimi unutulmaya yüz tutmuş el işlerini öğrenerek gelenek ve görenekleri gelecek nesillere aktarma fırsatı bulduğunu ifade eden Orun, İskele Belediyesi olarak beldeye yurtdışından gelen misafirlere, özellikle bayanların yaptığı el emeği göz nuru el işlerini hediye ettiklerini dile getirdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.