İNÖNÜ
okuma süresi: 3 dak.

Gürdağ Madencilik LTD, İnönü`de taş ocağı işletmekte kararlı

Gürdağ Madencilik LTD, İnönü`de taş ocağı işletmekte kararlı

İnönü köyünde yeni bir yapı taşı ocağı açılması için <strong>Gürdağ Madencilik LTD</strong> adlı şirkete izin verildiği yönündeki haberimiz üzerine, şirket Direktörü <strong>Cengiz Ersözlü</strong>, Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 17/06/11 16:21
okuma süresi: 3 dak.
Gürdağ Madencilik LTD, İnönü`de taş ocağı işletmekte kararlı
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel – Şermin Sarro

İnönü köyünde yeni bir yapı taşı ocağı açılması için Gürdağ Madencilik LTD adlı şirkete izin verildiği yönündeki haberimiz üzerine, şirket Direktörü Cengiz Ersözlü, Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu.

Ersözlü, bölgede taşocağı kurulmasına karşı çıkan İnönü Belediyesi ile İnönü Muhtarlığı ve köy halkının, endişelerinin yersiz olduğunu savundu.

Gürdağ Madencilik LTD Direktörü Cengiz Ersözlü, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, yapı taşı ocağında yapılacak çalışmaların bölgede herhangi bir rahatsızlık yaratmayacağına dikkat çekti.

Delme, patlatma, kırma gibi bölgede rahatsızlık yaratacak işlemlerin yapılmayacağını belirten Ersözlü, çalışmalarında tel ile kesme yöntemi ile sulu kesim yapılacağını anlattı.

ERSÖZLÜ: "BÖLGEDE KİRLİLİK VE GÜRÜLTÜ OLMAYACAK"

Ersözlü, çalışmalarda bölgede rahatsızlık yaratacak toz çıkarma, sarsıntı veya gürültü etkisi gibi herhangi bir kirlilikle karşılaşılmayacağından söz etti.

Yapı taşı ocağı kurulacak arazinin yıllarca ihmal edildiğini söyleyen Ersözlü, çöplerle kaplı olan arazinin ağaçlandırılarak rehabilite edileceğini söyledi.

Ersözlü, sektörde ihracat yapabilen ender şirketlerden bir tanesi olduklarını belirterek, Güney'e doğal taş ocağı ihracatı yaptıklarından bahsetti.

Ülkede işletmelerin önünün açılması gerektiğini söyleyen Ersözlü, sektörde tecrübeli ve kendini kanıtlamış bir şirket olduklarını dile getirdi.

Ersözlü, taş ocağı çalışmalarını çevreye duyarlı bir şekilde sürdürdüklerini savunarak, arazilerde ağaçlandırma yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Erdemli ve Güngör köyde çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Ersözlü, o bölgelerde de çevreye herhangi bir rahatsızlıklarının olmamasına özen gösterdiklerini söyledi.

Ersözlü, İnönü'de kesilecek taşların bölgeden uzaklaştırılarak, Güngör köydeki fabrikada işleneceğini vurguladı.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ"

İnönü Belediyesi ile köy halkının taşocağı kurulmasına karşı olduğu ve belediyenin işletme iznini vermemekte kararlı olduğunun hatırlatılması üzerine Ersözlü, şunları söyledi:

"Taşocakları iznini düzenleyen yasaya göre, belediyenin hiçbir yetkisi yoktur. Belediye Başkanı yasaları bilmediği gibi, bölgede nasıl çalışmalar sürdürüleceğinden de habersiz. Patlatma yapılacağını ve bölgede kirlilik yaratılacağını zannediyor. İşletmeye başlamak için hiçbir şeye ihtiyacımız yok. önümüzdeki günlerde bölgedeki çalışmalarımıza başlayacağız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.