ALAYKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Adanalılar Kültür ve Bütünleşme Derneği Alayköy Lokali açıldı

Adanalılar Kültür ve Bütünleşme Derneği Alayköy Lokali açıldı

Adanalılar Kültür ve Bütünleşme Derneği Alayköy Lokali Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer'in de katıldığı bir törenle açıldı. Açılışa Bozer'in yanı sıra Maliye Bakanı Ersin Tatar, UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy ve UBP Milletvekili Ejder Aslanbaba katıldı.

Yayın Tarihi: 02/07/11 19:28
okuma süresi: 3 dak.
Adanalılar Kültür ve Bütünleşme Derneği Alayköy Lokali açıldı
A- A A+

KUL

Adanalılar Kültür ve Bütünleşme Derneği Başkanı Hatice Kul, merkezi Girne'de bulunan derneğin kısa zamanda Lefkoşa ve Alayköy'de lokallere kavuştuğuna işaret ederek, yeni hedefin Gazimağusa lokalini hayata geçirmek ve derneği en kısa zamanda en güzel yere getirmek olduğunu söyledi.

Kul, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun açılış için gönderdiği mesajı da okudu.

BOZER

Meclis Başkanı Hasan Bozer de konuşmasında, bu tip derneklerin hayatın içerisinde önemli görevleri bulunduğunu ve kültürlerin birleşiminde rol oynadığını kaydetti.

Bozer, Kıbrıslı Türklerin Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelerek adada var olma mücadelesi verdiğini ifade ederek; çeşitli kültürlerin, örf ve adetlerin zenginliği yakalamış çok kültürlü bir toplum olma yolunda önemli olduğunu bildirdi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da, Kıbrıs'taki tüm Türklerin çocuklarının aynı okullarda birlikte eğitim gördüğünü kaydederek, Kıbrıs Türkünün adadaki varlık mücadelesinin artık ekonomi ve üretim boyutunda olması gerektiğini söyledi.

Tatar, Adanalılara, KKTC'yi Adana'da da tanıtarak ülkeye turist ve işadamı çekmeleri çağrısında da bulundu.

HASİPOĞLU

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu da, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen herkesin bir "Türk" üst kimliği taşıdığına işaret ederek, "Kıbrıslılık" adı altında yeni bir millet yaratmak isteyenlerin yanlış yaptıklarını söyledi.

Hasipoğlu, Anadolu'dan gelerek adada kök salan tüm insanların kendi kültür, gelenek ve göreneklerine sahip çıkmasıyla zaman içinde bunların harmanlanarak bir bütün oluşturacağını ifade etti.

ASLANBABA

UBP Milletvekili Ejder Aslanbaba da, Adanalı olduğunu hatırlattı ve derneğin 2 yılda çok yol kat etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Aslanbaba ayrıca, "Adanalıların sağduyulu davranarak, Türkiyeli Türk- Kıbrıslı Türk ayrımı yapmaya çalışan bazı iç ve dış azınlıkların sözleri karşısında oyuna gelmediğini" de ifade etti.

MANİSOY

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy ise, Rumlardan kalan Alayköy'ün çeşitli yerlerden gelen göçmenlerin oluşturduğu bir köy olduğunu ve tam anlamıyla "köy" olmayı 30 yıl gibi kısa bir sürede başardığını söyledi.

Manisoy, köylünün, belediyenin ve devletin "verilecek-verilmeyecek" tartışmalarına girmeden köy için elinden gelenin en iyisini yaptığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokole plaket takdimi de yapıldı.

Daha sonra Adana Kültür ve Bütünleşme Derneği Alayköy Lokali'nin açılışı için kurdele kesildi ve ikramda bulunuldu.

Açılışta ses sanatçısı Demet de müzik dinletisi sundu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.