İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Günsel'e Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den en yüksek devlet nişanı

Günsel'e Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den en yüksek devlet nişanı

Dünya Azerbaycanlılarının 3. Kurultayına Dünyanın 42 ülkesinden 1272 kişi katıldı. Kurultaya Azerbaycan'ın Devlet ve Hükümet yetkilileri, siyasi parti yöneticileri, bilim, kültür ve sanat insanları ile 60'dan fazla medya grubu katıldı.

Yayın Tarihi: 06/07/11 14:25
okuma süresi: 2 dak.
Günsel'e Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den en yüksek devlet nişanı
A- A A+

Kurultayda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ilham Aliyev, Devlet Bakanı Nazim Ibrahimov, Rusya, Amerika, Belçika, Hollanda. Almanya, İsrail ve diğer ülkelerden gelen delegeler birer konuşma yaptı.

Kurultayda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ilham Aliyev, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e Azerbaycan gerçeklerini Dünya ülkelerine aktarılması ve KKTC Azerbaycan Diasporasını destekleyerek Azerbaycan'ın Yabancı uyruklu vatandaşlarına verilen en yüksek ödülü olan Devlet Nişhanını (Dostluk Ordenini) kendi eli ile Dr. Suat İ. Günsel'in yakasına taktı. Kurultayda konuşan Dr. Suat Günsel "Kıbrıs Türkü
Azerbaycan'ı çok ayrıcalıkla sevmektedir. Bunun başlıca nedeni Azerbaycan Diaspora Bakanlığının ve Kıbrıs Azerbaycan Kültür Merkezinin Azerbaycan konusundaki faaliyetleridir" dedi. Günsel "Azerbaycan'ı ben zamana benzetmekteyim. Nasıl zaman oku sadece ileriye giderse Azerbaycan da öyledir.

Azerbaycan, millet şuuruyla nice engelleri aşarak bugünkü üstün konuma gelmiştir. Kültürel, sosyal ve siyasal yapısıyla Azerbaycan, bu müstesna kurultay ile de, istikbale doğru, yine uluslararası çapta büyük bir hamle gerçekleştirmektedir. Dünyanın yeni çehresinde, Azerbaycan'ın, öz varlığı ile, diasporası ile, büyük inşaalara doğru gitmesiyle iftihar etmekteyiz" diye konuştu. Dr Suat
Günsel "belirtmek isterim ki aramızdaki bütünlük esastır. Bu bütünlük hem tarihin bize öğrettiği bir ilkedir, hem de çağdaş dünyanın kaçınılmaz kıldığı bir husustur"dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.