İNÖNÜ
okuma süresi: 2 dak.

İnönü Şehitleri, yarın düzenlenecek törenle anılacak

İnönü Şehitleri, yarın düzenlenecek törenle anılacak

Gazimağusa Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İnönü Şehitliği'nde saat 19.00'da yer alacak törende, protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak.

Yayın Tarihi: 11/07/11 14:05
okuma süresi: 2 dak.
İnönü Şehitleri, yarın düzenlenecek törenle anılacak
A- A A+

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü konuşma yapacak.

Törende Ülkü Zort ise "Bu Vatan Kimin" isimli şiiri okuyacak.

Şiirin ardından Din Görevlisi Haşim Büyükgüllü şehitler için dua okuyacak.

5 İnönülü, köylerinden Mağusa'ya seyahat ettikleri 12 Temmuz 1958 tarihinde Rumlar tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştü.

ERSAN MESAJ YAYIMLADI

Bu arada Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan gün dolayısıyla yayımladığı mesajda, İnönü Şehitleri'ni rahmetle andıklarını, önlerinde saygıyla eğildiklerini kaydetti.

Ersan, 12 Temmuz 1958'de İnönü'lü Türk işçileri Ali Hasan, Ahmet Mehmet, Ali Mustafa Yorgancı, İbrahim Mehmet ve Yusuf Hasan'ı Mağusa'ya götüren bir otobüsün EOKA örgütünün saldırısına uğradığını ve saldırı neticesinde sözkonusu 5 Türk'ün şehit edildiğini anlattı.

Ersan, 11 Mayıs 1964 tarihinde İnönü köyünden çıktıktan sonra Türkmenköy - Beyarmudu - Dörtyol kavşağında katledilen Hasan Taşer Mustafa ve Bayar İbrahim'in ise kayıp şehitler arasında olduğunu belirtti ve onları da saygı ile andı.,

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.