ESENTEPE
okuma süresi: 3 dak.

Esentepe Gölet'i yanlış kullanımdan dolayı kuruyarak bataklığa dönüştü

Esentepe Gölet'i yanlış kullanımdan dolayı kuruyarak bataklığa dönüştü

Esentepe Gölet'i yanlış kullanımdan dolayı kuruyarak bataklığa dönüştü. Gölet'te yaşayan binlerce balık ölürken bölge sakinleri sorumluların cezalandırılmasını istedi.Binlerce canlının yaşam kaynağı olan Esentepe Göleti, yanlış kullanım ve bakımsızlıktan dolayı kuruyarak bataklık halinde geldi.

Yayın Tarihi: 04/09/11 09:05
okuma süresi: 3 dak.
Esentepe Gölet'i yanlış kullanımdan dolayı kuruyarak bataklığa dönüştü
A- A A+

Gölette yaşayan yüzlerce ballık ölürken, göletten faydalanan diğer canlılar da zarar gördü. Star Kıbrıs'a açıklama Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut, göletteki suyun yanlış kullanımdan dolayı kuruduğunu söylerken, Esentepe Avcılık ve Atıcılık Kulüp Başkanı Mehmet Karaali de yetkilileri göreve çağırdı. Doğasever bir vatandaş olan Necay Tümkan ise bir damla bile su kullanmadıklarını ifade ederek "sorumlular cezalandırılmalıdır" dedi.

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPSIN

Esentepe Gölet'inin yanlış kullanımdan dolayı kuruduğunu vurgulayan Barut, bahçe sulama ve bazı kişilere gölet suyunu kullanma hakkı verilmesinden dolayı bir damla su kalmadığını ifade etti. Yetkililerin biran önce önlem almasını isteyen Barut, kullanılan suyun kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, "suyun nereye ne kadar kullanıldığına dair kontroller yapılmıyor. Suyun kullanımı kontrol altına alınmalıdır" dedi. Girne Kaymakamı ve Çevre Dairesi yetkililerine de seslenen Barut, konuyla ilgili açıklama yapılmasını isteyerek, "yaşananlar çevre felaketidir" dedi.

CORNİUM GÖLETİ KURUTTU

Esentepe Gölet'nin özel şahıslar tarafından bilinçsizce kullanıldığını söyleyen Karaali ise bölgede Bulunan Cornium Golf Sahasının göletti kuruttuğunu iddia ederek, tesisin bölgeye birçok yararı olduğunu ancak suyu göletten değil denizden kullanmaları gerektiğini söyledi. Gölet'in kurumasının ardından binlerce balığın öldüğünü söyleyen Karaali, yetkilileri duyarlılığa davet etti.

SORUMLULAR CEZA ALMALI

Gölettin yapımının asıl amacının doğadaki canlıların su ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyen Bölge sakinlerinden Necay Tümkan da bir damla su bulamadıklarını belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Gölettin kurumasıyla birçok canlının zarar gördüğünü ve göçmen kuşların bataklıklara battığını söyleyen Tümkan, yetkililerin bir an önce harekete geçip ve Esentepe Gölet'ine sahip çıkması ve susuz kalan canlılara su takviyesi yapılmasını gerektiğini ifade etti.

Uğur Bayram - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.