SPOR
okuma süresi: 6 dak.

Çetinkaya Türk Spor Kulübü Barış Memiş konusunu görüştü

Çetinkaya Türk Spor Kulübü Barış Memiş konusunu görüştü

<P> Çetinkaya Türk Spor Kulübü bugün yayımladığı basın bildirisi ile Barış Memiş konusundaki gelişme ve süreci anlattı. Açıklamanın tam metni şöyle:</P>

Yayın Tarihi: 06/09/11 14:15
okuma süresi: 6 dak.
Çetinkaya Türk Spor Kulübü Barış Memiş konusunu görüştü
A- A A+

"Sayın basın mensupları ve futbol kamuoyu,

Çetinkaya Türkspor Kulübü'nün Barış Memiş konusundaki gelişme ve sürecin anlatılacağı basın toplantısına hoş geldiniz.

Öncelikle şunu söyleylim . Bu basın toplantısının amacı yeni polemiklere yol açmak değil, yeni temiz beyaz sayfa açma isteği ve gayretinde olan futbol camiamızın gerçekleri bilerek bu yolda devam etmesini sağlamaktır.
Barış Memiş'in bizim takımımızda oynaya bileceği önerisi bizlere ilk kez Ülkemizdeki futbolcu menecerlerinden Tekin Birinci tarafından Ağustos başı yapılmış bizlerde biraz araştırdıktan geçmişte benzer uygulamayı bir başka külübümüzün yaptığını hatırladıktan ve Federasyon başkanımıza "sakıncası olup olmadığını " sorup, "tüzük ve talimatlara göre yoktur. Getirebilirsiniz" cevabını aldıktan sonra olayı ciddiye aldık. Barış Memiş' e meneger aracılığı ile resmi teklifimizi yaptık. Kısa bir pazarlıktan sonra da el sıkıştık. İşte tam bu noktada Doğu bölgesi takımlarından biri de devreye girerek , Barış Memiş'i transfer etmek istedi. Önce daha yüksek fiyat önerildi, sonra da gerek kendiisi gerek menegeri taciz edildi.

Ancak bütün bunlara karşın ahlak ve davranışları ile kendini bize hayran bırakan Barış memiş ve Manegeri "söz verdik dönmeyiz " diyerek" imzayı klübümüzde oynamak adına attı. İlginç olan bu andan itibaren Barış'ı transfer edemeyeceğini anlayan Doğu bölgesi takımının , " böyle şey olamaz , doping cezası almış oyuncu oynatılamaz, biz temiz lig isteriz ve buna izin vermeyiz" şeklinde açıklamalarla tekrar gündemde yer alması olmuştur.

Değerli Arkadaşlar

Biliyorsunuz , Barış Memiş 'den vaz geçtik. Bunu yaparken böyle değerli bir insanı da camiaya kazandıramamanın üzüntüsü içindeyiz. Çok kısa bir zaman bizle beraber olmasına karşın insani değeri ile hepimizin kalbini fetheden bu genç adama bundan sonraki hayatında başarı ve şans diliyoruz.

Peki, Barış Memiş'ten neden vaz geçtik ?

Tabii ki önce ülke futbolu adına bunu yaptık. Zira biz Kıbrıs futbolunda örnek alınan bir camiayız. Ülkemiz de sporda da UEFA ve FİFA kriterlerinin uygulanmasında öncülüğünü çeker, yürekten ister ve destekleriz. Medya'nın bu konuda ki hassasiyeti tarafımızdan dikkatle izlenmiş ve haklı bulunmuştur. Dileğimiz odur ki Medyamızın aynı hassasiyeti temiz futbol adına yalnız bu konuda değil UEFA ve FİFA kriterlerinin uygulanması kapsamında; Özellikle Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen futbolculardan TFF'da olduğu gibi temiz belgelerinin kulüplerinden veya ilgili federasyonlardan istenmesi, konusunda da sürdürmesidir. Özellikle, Azerbaycan federasyonunda lisansı bulunan bir sporcunun uluslar arası kuralların tersine ülkemize getirtilerek lisanse edilmesi konusu en az Barış Memiş olayı kadar etik olmayan , üstelik ülkemize Korsan damgası vurdurtacak vahim bir vakadır. Bu ve benzer olguların üzerine de temiz futbol adına gidileceğini umuyor ve bekliyoruz…

Son etken ise KTFF başkanı ve yönetiminin bizden olan ricasıdır. Ülke futboluna temiz bir sayfa açma gayreti içinde olduğuna inandığımız başkana ve yönetimine bu konuda destek vermek istedik. Bu tüzük ve talimat değişikliğini hemen uygulamaya koyamayacağını bildiğimizden , huzur içinde çalışmalar için, yasal haklarımızdan vazgeçtik.

Değerli basın Mensupları,

Burada birkaç kelime de Cuma günkü basın toplantısı sırasında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesine söylemek ihtiyacındayız. Bir kere burası sandığı gibi çiftlik değildir. "üç elinizde kullanın" diyen adamın Federasyonunun Türk Futbolunu "yaz –bozları" ile dört ayda getirdiği nokta ortadayken bunu söyleye bilmesi ne cüret…

"Siz galiba bizi tanımıyorsunuz , bizim doping cezası verdiğimiz oyuncu burda oynarsa bu o anlama gelir" demişler.

Hayret ! Acaba bu yönetici ayda mı yaşıyor? Esqas bizi tanımayanın kendileri olduğunu farkında değil mi? Bırakın bir milli maçı bir külübünün bile KKTC kulupleri ile dostluk maçı yapmaması ne demektir farkında mıdır.? Peki ya geçen yıl futbolcumuz Burak'ın sezon ortasında bizden ayrılıp, TC külüplerinden birine lisans çıkarmasını bu "tanıma tanımama" konsepti içinde nasıl açıklar?

Değerli medya mensupları sizden istirhamımız bir şekilde bu sözlerin sayın yönetim kurulu üyesine ulaştırılmasıdır.
Çetinkaya ,gelişen tüm aksiliklere karşın yoluna devam edecek güçtedir ve bu yılda başa oynayacak bir yapı içindedir.

Bu düşünce içerisinde yeni sezona başlarken tüm camialara sakatsız hayırlı bir dönem diliyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.