VADİLİ
okuma süresi: 3 dak.

Vadili 4.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali dün akşam başladı

Vadili 4.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali dün akşam başladı

Vadili 4.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali dün akşam başladı. Vadili Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kortej yürüyüşünün ardından açılışını Başbakan İrsen Küçük'ün yaptığı festivalde daha sonra kortej yürüyüşüne katılan ekiplerin tanıtımı yapıldı.

Yayın Tarihi: 18/09/11 14:54
okuma süresi: 3 dak.
Vadili 4.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali dün akşam başladı
A- A A+

Korteje, Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Türkiye Siverek Halk Dansları Ekibi, Makedonya Halk Dansları Ekibi, İstanbul Halk Dansları Ekibi, Serdarlı Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Vadili Belediyesi Çığlık Orkestrası, Vadili Belediyesi Mesarya Tiyatro Ekibi, Vadili Belediyesi Futbol Okulu, Vadili Belediyesi Satranç Kulübü, Vadili Belediyesi Hava Sporları, Vadili Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, Vadili Belediyesi Bayan Kültür Sanat Derneği, Serdarlı Kadınlar Derneği, Yiğitler Kadınlar Derneği ve Mormenekşe Kadınlar Derneği katıldı.

Halk dansları ekiplerinin gösterilerinin ardından Siverek Halk Dansları ekibi Başbakan İrsen Küçük'e yöresel dokuma kilim hediye ederken, İstanbul Halk Dansları ekibi de ipek koza işlemesi hediye etti.

Açılışta, Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de birer konuşma yaptı.

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan yaptığı konuşmada, 15 aylık belediye başkanlığı süresinde Vadili için yaptıklarını anlatırken, sosyal bütünleşme, sosyal barış, kardeşlik ve yurtta sulh cihanda sulh temel olgusu ile Vadili için çalıştığını söyledi. Adahan şöyle dedi

"Hedefimiz; Vadili'nin hem sosyal hem de iktisadi yönde iyi yerlere gelmesidir. Panayırcılıktan fuar, fuardan uluslararası festival noktasına taşıyan hedefimiz bugün gerçekleşti. Hedefimiz, merkez Mesarya'nın 2 - 3 belediyesinin birleşeceği gelişmiş bir kent olmasıdır. Mesarya, günden güne insan gücünde kayıplar veriyor. Mesarya'yı masaya yatırma zamanı gelmiştir. Tarım ve sanayi alanında gelişme göstermesine katkı koyulması gerekiyor. Tarım günden güne tükenmektedir. Nüfus kaybediyoruz. Yeni nesil göç ederek bölgeyi terk ediyor. Bugün ve bugünden sonra yeni, aydınlık günler olması dileği ile katkı koyan herkese teşekkür ederim".

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.