İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Prof Dr. Rasmussen: "Rauf Denktaş'ın kritik durumu devam ediyor"

Prof Dr. Rasmussen: "Rauf Denktaş'ın kritik durumu devam ediyor"

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın solunumuna burnundan yapılan destek boğazına alınıyor. Ayrıca Denktaş, moral açısından iyi olacağına inanılan 6. katta, dışarıyı gören bir odaya aktarılıyor.

Yayın Tarihi: 20/09/11 08:28
okuma süresi: 2 dak.
Prof Dr. Rasmussen: "Rauf Denktaş'ın kritik durumu devam ediyor"
A- A A+

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ve YDÜ Hastanesi Dışilişkiler Sorumlusu Ahmet Savaşan, YDÜ Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyerek Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi

ERKMEN:SAĞLIĞINDA FAZLA BİR DEĞİŞİKLİK YOK:

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, Denktaş'ın hastanelerine 2. yatışının 19. günü olduğunu anımsatarak, Denktaş'ın sağlık durumunda fazla bir değişiklik olmadığını, şuurunun açık olduğunu, ancak zor uyandırılır halinin devam ettiğini söyledi. Denktaş'ın şuurunun uykulu olmasının, enfeksiyondan kaynaklanan ateşlenmelerinden, beyninden geçirdiği operasyondan veya aldığı ilaçlardan kaynaklanabileceğini ifade eden Erkmen, Denktaş'ın durumunun doktorlar heyeti tarafından sıkı şekilde takip edildiğini belirtti. Erkmen, Denktaş'ın uzun zamandır Solunum cihazına bağlı olmasından kaynaklanan rahatsızlığı gidermek için Solunum cihazının yerini değiştirmeyi uygun bulduklarını ve bunun çok basit bir operasyon olduğunu kaydetti.

RASMUSSEN: KRİTİK DURUM DEVAM EDİYOR:

Prof. Dr. Finn Rasmussen, Denktaş'ın yoğun bakımda ve Solunum sistemine bağlı olduğunu anımsatarak, yorgunluk halinin ve kritik durumunun devam ettiğini söyledi. Denktaş'ı biraz olsun rahatlatmak amacıyla Solunum cihazını boğazına aktarmaya karar verdiklerini belirten Rasmussen, bu işlemin dün yapılacağını ifade etti. YDÜ Hastanesi Dışilişkiler Sorumlusu Ahmet Savaşan da, doktorlar heyetinin aile ile de görüşerek Denktaş'ın moraline katkı sağlamak amacıyla 6. katta, dışarıyı da görebileceği bir düzenlemeye gidileceğini söyledi. Savaşan, Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili bir sonraki bilgilendirme toplantısının Cuma günü saat 11.00'de yapılacağını da açıkladı.

STARKIBRIS

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.