İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hastanesi ile Hür-İş arasında sağlık protokolü

YDÜ Hastanesi ile Hür-İş arasında sağlık protokolü

<P>Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin uluslararası standartta sunduğu sağlık hizmetlerinden Kuzey Kıbrıs insanının tümünün özel koşullarda yararlanabilmesini sağlayabilmek amacıyla kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile imzalanan protokollere bir yenisi daha eklendi.</P>

Yayın Tarihi: 25/11/11 14:07
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hastanesi ile Hür-İş arasında sağlık protokolü
A- A A+

Bölgenin en donanımlı hastanesi olma özelliğine sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile KKTC'nin önemli federasyonlarından Hür-İş arasında sağlık protokolü imzalandı.

Protokolde, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl, Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ,Başkan yardımcısı Kamu-iş Genel Başkanı Sami Dilek ve Genel Sekreter DAÜ-Persen Genel Başkanı Mudahar Akar hazır bulundular.

Adem Aköl; "Dünya Standartlarında Hizmet Veriyoruz"

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl protokol töreninde yaptığı konuşmada, hastanenin, Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel'in felsefesi doğrultusunda ülkenin üç temel ihtiyacını karşılamaya yönelik yapıldığını anlatarak, bu üç hedefi; hastaların yurtdışına gitmelerine gerek kalmadan kendi ülkelerinde ailelerinin yanında tam donanımlı bir hastanede sağlık hizmeti almaları, ülke insanının Avrupadan daha da iyi uluslararası standartta sağlık hizmetine kavuşması ve iyi doktorlar yetiştirilmesi olarak saydı.

Aköl, konana hedefleri geliştirmek ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin verdiği sağlık hizmetlerinden bütün ülke insanının yararlanmasını sağlayabilmek amacıyla, kurum, kuruluşlarla yapılan protokollere, çok sayıda üyesi bulunan Hür-İş Federasyonu'nun da eklendiğini ve bu kapsamda da Hür İş Federasyonu ile bağlı sendikaların üyeleri ile ailelerine özel şartlarda sağlık hizmeti verilmeye başlanacağı müjdesini verdi.

Latifoğlu; Sosyal Sigortalıların Hastane ve Hekim Seçme Hakkı Olmalı…

Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Yakup Latifoğlu Yakın Doğu Üniversitesi ile daha önceleri çok sayıda işbirliği yapıldığını hatırlatarak, yeni protokol ile Hür-İş ve bağlı sendika üyeleri ile ailerinin Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yüksek standartta ve indirimli sağlık hizmeti alabilmelerine olanak sağlayacağını belirterek, bu protokolün yapılmasına olanak yarattığı için YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel'e teşekkür etti.

Latifoğlu,1 Ocak 2008 tarihinde hayata geçirilen sosyal sigortalar yasasında yer alan, sosyal sigortalı olan çalışanların doktor ve hastane seçme hakkının olduğunu belirterek, sosyal güvenlik kurumunun özel hastanelerle anlaşmalar yaparak sosyal sigortalı çalışanların yararlanmasını sağlayan yasanın bir an önce hayata geçirilmesini vurguladı.

Latifoğlu, bu hakların çalşanlara verilmesini isteyerek, çalışmaların hızlı bir şekilde başlatılması gerektiğini savunarak "vatandaşların tam donanımlı Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden pirimlerini ödemeleri suretiyle bir an önce yaralandırılmalarının önü açılmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.