İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ televizyonu ve radyosu BRTK'nın 48. yılını kutladı

YDÜ televizyonu ve radyosu BRTK'nın 48. yılını kutladı

Yakın Doğu Üniversitesi Televizyon ve Radyo müdürleri Hüseyin Turan ve Sinem Kasımoğlu ile Araştırma Görevlisi Pelin Agocuk, Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu'nun 48. Yıl Dönümünü kutlamak üzere BRTK Genel Müdürü Özer Kanlı'ya ziyarette bulundular.

Yayın Tarihi: 21/12/11 16:00
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ televizyonu ve radyosu BRTK'nın 48. yılını kutladı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Televizyon ve Radyo müdürleri Hüseyin Turan ve Sinem Kasımoğlu ile Araştırma Görevlisi Pelin Agocuk, Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu'nun 48. Yıl Dönümünü kutlamak üzere BRTK Genel Müdürü Özer Kanlı'ya ziyarette bulundular.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Özer Kanlı ziyaretten duyduğu memnuyeti dile getirerek,"Yakın Doğu Üniversitesi Televizyon ve Radyo sorumluları arkadaşlarımızı 48. yıldönümümüzde burda görmekten son drece mutlu oldum dedi.

Kanlı yaptığı açıklamada , "Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu olarak, okullarında okulu niteliğindeyiz, Radyo ve Televizyon alanına eleman yetiştiren yönlendiricilik yapan bir kuruluşuz, bu sorumluluğun bilincinde bir kurum olarak, kendi görevlerimizi yapmaya çalışırken, özel radyo ve televizyon kuruluşlarına ve üniversitelerimize ciddi anlamda destek vermeye çalışıyoruz . Herkesinde bildiği üzere yaklaşık bir buçuk yıldır bütün üniversitelerimize haftada ikişer saat televizyonumuzdan uydudan yayın yapma imkanı sağlıyoruz. Bu program kapsamında hem üniversitelerimizin kendi televizyon bölümü öğrencilerine uygulama yapma imkanı veriyoruz, hem de kendi seslerini, kendi çalışmalarıyla bütün dünyaya duyurabilmelerine olanak veriyoruz. Bende hiç bir maddi beklenti içerisinde olmadan, Radyo- Tv Haberciliği alanında insanların yetişebilmeleri için üzerime düşen sorumlulukla katkı koymaya çalışıyorum. Ama öncelikle belirtmek istediğim temel unsur, medya çok önemli ve stratejik bir alan ve bunun içinde nitelikli eleman yetiştirmek lazım. Sadece teknik olarak değil, dünyayı algılayan, ülkesinin dünya üzerinde hangi noktada olması gerektiğini iyi bilen tarif eden ve dünyaya ülkesini açabilecek varolan koşullarını zorlayabilecek nitelikte bilgiye ve donanıma sahip elemanlar yetiştirmemiz lazım. Bu da kolay bir şey değildir. Bunu birlikte çalışarak başarabiliriz."

Yakın Doğu Tv Müdürü Hüseyin Turan ise ; "Yakın Doğu Ünversitesi Televizyon ve Radyo sorumluları olarak burada 48 yıl önce Kıbrıs Türk halkının haklı davasını, önce kendi aralarında iletişim kurabilmek ve dünyaya aktarabilmek için bir garajdan bir akü ve telefon ahizesiyle yapmış oldukları o mücadelenin bugün tüm dünyaya sesini duyurabilen ve günün teknolojisine ayak uydurabilen bir kurum haline gelmiş olması heyecan vericidir" dedi.

biz üniversitelerede gerçekten bir okul olarak yetiştirdiğimiz ve beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla burada bir kez daha o dersi almak ve kendimizi daha iyi daha kaliteli bireyler olarak, öğrencilerimizle beraber bu sektörde yetiştirebilmek için varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz.

Buraya 48 yıl önceki davanın bugünkü geldiği noktada bizleri ne kadar heyecanlandırdığını ve onurlandırdığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda kendimi bu kurumunda bir parçası olarak görüyorum. Burda olmaktan çok mutluluk ve onur duyuyorum.

Yakın Doğu Radyo Müdürü Sinem Kasımoğlu'da; Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumuna daha nice 48 yıllar diliyoruz. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programların BRT aracılığıyla uydu üzerinden yayınlanması, öğrencilerimiz ve üniversitemiz açısından çok iyi bir imkan, gerek radyomuz gerekse televizyonumuz için teşekkür ediyorum, BRTK' ya ve daha nice 48 yıllar diliyorum dedi.

Yakın Doğu Tv araştırma görevlisi Pelin Agocuk'ta Kıbrıs Türk Halkının haklı davasında zor şartlarda yola çıkan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun 48'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor daha nice yıllar dilerim dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.