İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs'ta ilk commando ameliyatı geçiren hasta taburcu edildi

Kıbrıs'ta ilk commando ameliyatı  geçiren hasta taburcu edildi

Ağız içi, dil veya çene kemiğini tutan kanserlerde, kanserli doku ve çevre yapılarının çıkarılması için yapılan "Comando Operasyonu" olarak adlandırılan cerrahi işlem, Kıbrıs'ta ilk defa, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştirildi ve hasta hızla sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Yayın Tarihi: 10/01/12 17:16
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs'ta ilk commando ameliyatı  geçiren hasta taburcu edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak yaptığı açıklamada, Hastanın 12 saat süren bir ameliyat ile ağız tabanı tümörünü ve ardından tutulmuş olan alt çene kemiğini çıkarttıklarını ,cerrahi alanın usule uygun çeşitli implantlarla grafiterle destekliyerek kapattıklarını ve 1 aylık visine radyoterapiye aldıklarını bugün ise son derece sağlıklı yemesi içmesi ve hayatsal fonksiyonlarının son derece normal olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Şafak, Hastanın ilk geldiğinde ileri evre T4 denilen tümör halinde olduğunu ve boyunda metastası çıkmadığı içinde şanslı olduklarını söyleyerek cerrahisininde gayet rahat ve hızlı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, Türkiye şartlarında böyle bir hastanın hastaneye yattıktan 3 gün sonra ameliyat edilmesinin mümkün olmadığını da belirterek, biz bunu başardık ve ameliyatının ardından iyileşme beklenir beklenmez de radyoterapideki üstün bir cihaz sayesinde Rapid-arc yöntemiyle sadece tümörün olduğu bölgeye yoğun olarak radyoterapi aldı ve kontrollerinin 6 aylık periyodlar halinde 5 yıla kadar olacağını vurguladı.

Operasyonu geçiren ve taburcu edilen Kasım Kırlap ise "Suat bey'e çok teşekkür ederim,böyle bir hastane son derece iyi imkanlarla tedavi olabilmemizi sağladığı için. Ben ölüyordum,doktorlarımız sayesinde kurtuldum, bütün doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.