İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş'ın durumu kritik: Kalp, böbrek ve karaciğer yetersiz

Denktaş'ın durumu kritik: Kalp, böbrek ve karaciğer yetersiz

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ağırlaşan durumuyla ilgili YDÜ Hastanesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Doktorları, Denktaş'ın durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 12/01/12 17:02
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş'ın durumu kritik: Kalp, böbrek ve karaciğer yetersiz
A- A A+

Kıbrıs Postası

Denktaş'ın daha önce de benzer problemler yaşadığını belirten Prof. Dr. Tümay Sözen, o zamana göre bu defaki gelişinde daha zayıf ve sorunlu bir şekilde karşılaştıklarını ancak ümitlerini hiç kesmediklerini ve gerekenleri yaptıklarını kaydetti.

"Durum her ne kadar kritikse de elimizden geleni yapıyoruz. Neler olacağını şimdiden kestirmek zor" diye konuşan Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basit bir ishal gibi başlayan, yılbaşından sonra birtakım nedenlerle su dengesizlikleri yapabilir. Eskiden beri gelen zaten birçok sağlık problemleri var. Bu yatışında kendisini ilk geldiğinde gördüm. Beklediğimizden daha iyi bulmuştuk. Su kaybını tedavi ettik. Değerlerinde bir mikrop da bulunmadı. İlaç tedavisine başlamıştık. Sulu ishal kalmadı. Ateşi de bir kez yükseldi. Biz Girne'de askeri hastanedeki arkadaşlarla da görüştük, Sn. Denktaş'ı ilk onlar takip etti. Tedavisini YDÜ'ye yönlendirdik".

İlk basın toplantısında Denktaş'ın ne zaman taburcu edileceğinin sorulduğunu da hatırlatan Sözen, sağlık problemleri nedeniyle her an herşeyin değişebileceği uyarısında bulundu. Denktaş'ın dün gayet iyi olduğunu, yemekler üzerine sohbet edip şakalaştığını belirten Sözen, "Akşama doğru ateş yükselmesiyle birlikte durumunda giderek bir değişme oldu. Çeşitli organlarında fonksiyon bozukluğu var. Şu anda gereken herşey yapılıyor. YDÜ Hastanesi her konuda yardımcı oluyor. Tüm bunları daha önce atlattı. Umut ediyoruz bunu da atlatır. Sonuçlarını göreceğiz. İnşallah olumlu olur" diye konuştu.

Denktaş'ı daha önce 'kaybediyor muyuz' dedikleri günleri çok yaşadıklarını kaydeden Sözen, Denktaş'ın yaşına rağmen bünyesinin çok güçlü olduğuna vurgu yaptı. Denktaş'ın ateş ve ishal yaşadığını, bir dönem de enfeksiyon geçirdiğini, akciğer enfeksiyonu yaşandığını ve mikrobun kana karışmış olduğunu hatırlatan Sözen, şu anda bu tip sorunlar yaşanmadığını belirtti.

Kalple ilgili verilerin daha kötü görünebileceğinin altını çizen Sözen, bu soruna göre ilaç ayarlaması yapıldığını ve tüm organlarında birbirine bağlı olarak bozukluklar çıkabileceğini ifade etti. Denktaş'ta organ yetmezliği yaşandığı bilgisini veren Sözen, kalp, karaciğer ve böbreğin yetersiz çalıştığını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.