KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Sanatçı ve Yazarlar Birliği'nden üç şaire vefa...

Sanatçı ve Yazarlar Birliği'nden üç şaire vefa...

Sanatçı ve Yazarlar Birliği'nin "Şiir Otobüsü " geçtiğimiz Pazar günü ikinci seferini gerçekleştirdi. Üç şairin Ocak ayındaki ölüm yıldönümü nedeniyle yaşadıkları makanlara yapılan gezi Abdi Çavuş sokaktaki Pembe Marmara'ının evinin önünde yapılan küçük törenle başladı.

Yayın Tarihi: 30/01/12 14:29
okuma süresi: 2 dak.
Sanatçı ve Yazarlar Birliği'nden üç şaire vefa...
A- A A+

Şair Pembe Marmara'nın kapısına "geldik bulamadık dalcığı" asıldı. Araştırmacı-yazar Neriman Cahit, Pembe Marmara'nın hayatı ve şiirleri üzerine bir konuşma yaptı. Şiirlerin okunmasının altından komşu evlerin kapılarının altından Pembe Marmara şiirleri atıldı. Daha sonra Vasilya'ya hareket eden şiir otobüsü burada şair Taner Baybars'ın Uzak Ülke- Bir Kıbrıs Çocukluğu adlı kitabında da söz ettiği çocukluk evini ziyaret etti. Evin bulunduğu meydana adının verilmesi ve yaşadığı evin üzerine bir plaket konulması için girişimlerde bulunuldu. Daha sonra Kazafana'ya giden Şiir Otobüsü burada şair Osman Türkay'ı şiirlerini okuyarak andı.

ARA BÖLGEDE ŞİİR DİNLETİSİ

Sanatçı ve Yazarlar Birliği onyedi haftadır her Çarşamba gerçekleştirdiği edebiyat buluşmalarının onsekizincisini 1 Şubat Çarşamba akşamı 19.30'da ara bölgeyi işgal eden gençlerle yapacak. Şairler, gençlerin üç aydır süren işgaline destek verirken Kıbrıs'taki bölünmüşlüğün sembolü Ara Bölge şiirler ve şarkılarla canlanacak. Her zaman olduğu gibi etkinlik açık mikrofon şeklinde gerçekleşecek ve şiirini, metnini, görüşlerini paylaşmak isteyen katılımcılara açık olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.