BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 2 dak.

KTMMOB: "Büyükkonuk - Yedikonuk bölgesi yasayla koruma altında"

KTMMOB: "Büyükkonuk - Yedikonuk bölgesi yasayla koruma altında"

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), petrol dolum ve depolama tesisi yapılması düşünülen Büyükkonuk-Yedikonuk bölgesinin Anayasa ve ilgili diğer yasalarla koruma altında olduğunu belirterek, "Bu yatırım düşüncesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 31/01/12 13:27
okuma süresi: 2 dak.
KTMMOB: "Büyükkonuk - Yedikonuk bölgesi yasayla koruma altında"
A- A A+

KTMMOB Genel Başkanı Ahmet Ömer Çağnan yazılı açıklamasında, Büyükkonuk- Yedikonuk bölgesi ve sahillerinin adanın bugün "en bakir, el değmemiş, doğa ve çevre zenginliği açısından benzeri olmayan" bir bölge olduğunu belirterek, "KKTC için hiçbir ekonomik getirisi olmayacak, çevre düşmanı böylesi bir tesisin, Kıbrıs'ın en güzel doğal bölgesine kurulmak istenmesinin amacı anlaşılamamıştır" dedi.

KKTC Anayasası'nın 38., 39. ve 40. maddeleri ile, Fasıl 59 Sahilleri Koruma Yasası'nın, 55/89 İmar Yasası altında 25/10/2004 tarihinde yayınlanan "Tatlısu – Büyükkonuk Emirnamesi" ile bölgenin koruma altında olduğu, ayrıca ilgili alanın birinci derece Eko Turizm Bölgesi ilan edildiğini belirten Çağnan, "Bölgenin gelişimi ve ekonomik öncelikleri belirlenmiştir. KKTC Anayasası ve ilgili diğer yasalarla bölge koruma altındadır" ifadelerine yer verdi.

Çağnan şunları kaydetti:

"KTMMOB 55/89 İmar Yasası 37. maddesi uyarınca hazırlanması emredilen 'Ülkesel Fiziki Plan'ın süratle ilgili tüm kesimlerin işbirliği ile hazırlanarak ülkemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınma hedefleri ile gelişmesi için önü açılmalıdır. Kuzey Kıbrıs coğrafi konumu, doğa zenginliği, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve pek çok yönüyle cazibe merkezidir. Ülkemiz kaynaklarının kullanımına yönelik sürdürülebilir planlarımızın hazırlanması zorunludur. Ülkesel Fiziki Planını 1991 yılından beri hazırlamayanlar ve bunu hazırlatmayanlar da bu çevre katliamı konusunda çok daha fazla suçludurlar.

Birliğimiz yapılacak bütün çalışmalara bütün gücüyle katkı koymaya hazırdır."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.