DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Ünlüsoyer'den açıklama

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Ünlüsoyer'den açıklama

Son günlerde yazılı, sözlü ve görsel medyada, ülkemizdeki elektrik santralleri hakkında, kamuoyunun eksik ve yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet veren haberlerin sıkça yer alması, konuyla ilgili yanlış anlaşmaları giderecek detaylı bir açıklama yaparak, topluma doğru bilgiyi aktarma ihtiyacını doğurmuştur.

Yayın Tarihi: 07/02/12 14:57
okuma süresi: 3 dak.
Çevre Koruma Dairesi Müdürü Ünlüsoyer'den açıklama
A- A A+

Hükümetimiz ülkemizde faaliyet göstermekte olan Elektrik Santralleri'nin iyileştirilmesi konusuna büyük önem vermekte olup, santral yönetimlerinin çevreye zarar vermeyecek sistemleri kurmaları için itici güç oluşturmakta ve santrallerin bu yöndeki çalışmalarını yakından takip etmektedir. Hükümetimizin konu ile ilgili Bakanı olarak Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de elektrik santrallerine ve santrallerin bulunduğu bölgelere basına yansıyan ve yansımayan birçok ziyarette bulunarak konuyla bizzat ilgilenmektedir.

AKSA Elektrik Santrali'nin iyileştirilmesi yönündeki çalışmalar da Sayın Bakan Ünal Üstel'in 2011 yılının Temmuz ayında Gazimağusa bölgesine yaptığı böyle bir ziyaret sonrasında verdiği talimatla başlatılmıştı. Sayın Bakan Üstel'in AKSA Elektrik Santrali'ne iyileştirme çalışmalarının tamamlanması için tanıdığı sürenin dolması üzerine 28 Ocak 2012 tarihinde, Dairemiz Çevre Mühendisleri Tolga Baki, Özşen Diran ve Burak Çelik ile beraber santrali ziyaret ettim.

Dairemiz denetim ve kontrolünde AKSA Elektrik Santrali'nde sürdürülen, halk arasında "bacaya filtre takılması" şeklinde tabir edilen, santralin bacasına kükürt giderme sistemi ve toz giderme sistemi Desox ile azot oksitleri giderme sistemi Denox'un kurulması çalışmalarının sürdüğünü ve yakın zamanda tamamlanacağını yerinde tespit ettim. Santral bacasından çıkacak havayı arındıracak Desox ve Denox sisteminin yanı sıra, santralin bacasından çıkacak emisyonların Dairemiz tarafından izlenmesi sisteminin kurulma çalışmalarının da sonuna gelinmiş olduğunu, teknik ekibimizle yaptığım inceleme ve denetleme ziyaretinde gözlemledim ve bu bilgileri geçtiğimiz hafta Bakanlığımız Basın Bürosu aracılığıyla yayınladığımız bir Basın Bildirisiyle kamuoyu ile paylaştım.

Ayrıca, Kalecik'te bulunan AKSA Elektrik Santrali'nde devam eden filtre sistemi kurma çalışmalarını takip etmek için yurtdışından gelen iki uzmanın da şu an Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nda çalışmalarına devam ettiğini de bu açıklamamla kamuoyunun bilgisine getirmek isterim.

Konu hakkındaki açıklamamı kamuoyunun bilgisine getirir, saygılarımı sunarım.

Eşref ÜNLÜSOYER
Müdür

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.