İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

"TMK Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi" açıldı!

"TMK Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi" açıldı!

<P>1988 yılında inşasında başlanan 1993 yılında kafeterya bölümü tamamlanan Türk Maarif Koleji Kültür Merkezi, 2007'den sonra TMK Okul Aile Birliği'nin çalışmaları ve Türkiye Büyükelçiliğinin katkıları ile tamamlanarak, "Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi" adıyla, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun katıldığı törenle hizmete sokuldu.</P>

Yayın Tarihi: 16/03/12 16:15
okuma süresi: 7 dak.
"TMK Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi" açıldı!
A- A A+

Kültür salonu, son beş yılda TMK Okul Aile Birliği'nin bulduğu 502 bin TL'lik kaynak, TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin verdiği 325 bin TL ve diğer bağışlardan oluşan 76 bin TL olmak üzere, toplam 904 bin TL harcanarak tamamlanabildi.

Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi'nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun yanında, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın torunu Rauf Kürşad da katıldı.

Kültür merkezindeki tören, Atatürk, mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve şehitler adında saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmalarından önce ise TMK öğrencilerinin müzik dinletisi yer aldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kültür merkezinin açılışında bulunmaktan gurur duyduğunu, merkeze Rauf Raif Denktaş isminin verilmesinin de kendisini duygulandırdığını söyledi.

Eroğlu, "Bu bir kadirşinaslık örneğidir. Unutmamak unutulmamak" dedi.

Rauf Denktaş'ın bir toplumdan halk, halktan da devlet yarattığını anımsatan Eroğlu, unutulmamak için bazı eserler yaratmak gerektiğinin bugünkü törende de görülebileceğini ifade etti.

Kararlılığın önemini vurgulayan Eroğlu, inşaatın başlamasından bugüne kadar pek çok bakan ve okul müdürünün değişmesine rağmen inşaatın tamamlanmasına yönelik kararlılığın sürdürüldüğünü ve merkezin ancak böyle tamamlanabildiğini belirtti. Eroğlu, merkezin yapılmasında en önemli unsurun kararın verilmesi ve kararın peşinden gidilmesi olduğunu vurguladı ve kararlılıklarından dolayı herkesi kutladı.

Eroğlu, bir toplumun ancak kültürü ile millet olabileceğine işaret etti ve öğrencileri kültürel ve sosyal etkinliklerde daha çok yer almaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı, üretilen bir eseri seyretmenin insanın alabileceği en büyük hazlardan biri olduğunu belirterek, gençlere yeteneklerini sergilemekten çekinmemeleri çağrısında bulundu.

Bugün okulların alt yapı ve uzman öğretmen bakımından kendisinin okula gittiği dönemlere kıyasla çok daha iyi olduğunu belirten Küçük, öğrencilerden öğretmenlerine saygı ve sevgide kusur etmemelerini istedi

Devletin gençlere geleceğe iyi hazırlanmaları için önemli fırsatlar verdiğini belirten Eroğlu, "Biz Kıbrıs Cumhuriyeti'nden dışlandığımız zaman, İngilizce eğitim veren okuldan da dışlanmıştık, şimdi bir devletimiz var, demek ki devlete sahip çıkmak ve olanaklarından yararlanmak çok önemlidir" dedi.

Eroğlu, gençlere devlete sahip çıkmaları ve kendilerini her zaman yenilemeleri tavsiyesinde bulundu.

Eroğlu, merkezin inşasında katkı koyan tüm kesimlere ve okul aile birliği Başkanı Menteş Gündüz'e inşaatın tamamlanmasına kadar görevde kalacağı sözüne sadık kalmasından dolayı teşekkür etti.

AKÇA

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, eğitimin bir ülkenin gelişmesinde stratejik bir sektör olduğunu, eğitimi planlayan, fiziki ve teknolojik altyapısı tamamlanan ülkelerin ekonomik ve sosyal alanlarda da başarıyı yakaladığını belirtti.

21'inci yüzyılın başında dünyada sürdürülebilir kalkınma, yönetişim ve yaşam boyu eğitimin önem kazandığını ifade eden Akça, bunun üzerinde ülkelerin peş peşe eğitim ve yönetim reformları yaptığını belirtti.

Akça, "Eğitim sistemlerinin verimli olmasındaki temel ilkelerin başında, eğitim yöneticileri ve eğitmenleri ile birlikte fiziki mekan ve teknolojik altyapı gelmektedir" dedi.

Akça, "örnek okul TMK"ya katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

DÜRÜST

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, kültür merkezinin açılışında yer almaktan mutluluk duyduğunu, çünkü bunun, Kıbrıs Türk halkının azim ve kararlığı ile kazandırılan bir eserin açılışı olduğunu vurguladı.

Okul müdürü ve okul aile birliği üyelerini çalışmalarından dolayı tebrik eden Dürüst, merkezin Lefkoşa'daki diğer okullara ve halka da hizmet verebilecek olmasının da önemini vurguladı.

Dürüst, merkezin inşaatının başladığı 1988 yılından beri pek çok bakan, okul müdürünün gelip geçmesine rağmen okul aile birliğinin, kararlı ve istikrarlı politikasının devam ettiğine dikkat çekti.

Dürüst, "Kaliteli ve çalışkan müdürlerimiz oldukça, kaliteli bir okul aile birliği oluşacak, kaliteli öğretmenler kaliteli öğrenci yetiştirecek ve günün sonunda kaliteli yeni bir nesil yetiştirilecek" dedi.

Atatürkçü bir nesil yetiştirmek ve KKTC'yi ayakta tutmanın esas hedef olduğunu belirten Dürüst, Anavatan Türkiye ile olan sosyal bağların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dürüst, bakanlık olarak kısa kuyruklu bir piyano hediye etme sözü verdi.

KÜRŞAD

Demokrat Parti temsilcisi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın torunu Rauf Kürşad, mezun olduğu okulda inşa edilen ve dedesinin adının verildiği kültür merkezinin açılışında bulunmanın kendisine büyük gurur verdiğini söyledi.

Rauf Denktaş'ın, "Oğluma Öğütlerim" şiirindeki "Saat gibi durmadan, gece gündüz çalışan insanlar mesut olur evladım buna inan" dörtlüğüne işaret eden Kürşad, öğrencilere bu kıtayı aklında tutmalarını tavsiye etti.

GÜNDÜZ

Güzelyurt Kaymakamı ve okul aile birliği başkanı Menteş Gündüz, TMK'nın ilklere imza atan bir okul olduğunu, bunun açılışı gerçekleştirilen Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi ile de görülebileceğini, Merkeze Kurucu Cumhurbaşkanı'nın isminin verilmesinin de kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

2007'de inşaatın tamamlanması için yola çıktıklarında, inşaatın tamamlanmasının bir hayal olduğu yönünde yorumlar yapıldığını anımsatan Gündüz, "Bu kürsüden hitap etmek en büyük arzumuzdu bunu başardık" dedi.

TOKAY

TMK Müdürü Fehmi Tokay, 1988'de dönemin okul müdürü Şinasi Tekman ve okul aile birliği başkanı Hilmi Refik tarafından başlatılan kültür merkezinin çok büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Son beş yılda okul aile birliği tarafından yapılan 72 toplantıda, "birinci gündem maddesinin", kültür merkezi olduğunu söyleyen Tokay, 2008'de okula aile birliği tarafından başlatılan kaynak arayışı ve bağış kampanyasından elde edilen gelirin inşaatın tamamlanmasına yetmediğini ve inşaatın TC Yardım Heyeti'nin katkılarıyla tamamlanabildiğini anlattı.

Tokay, merkezin yapımına katkı koyan tüm kesimlere teşekkür etti.

Törenin sonunda katkı koyanlara Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından plaket takdim edildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.