İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kod Adı Venüs'e Cannes'da büyük ilgi

Kod Adı Venüs'e Cannes'da büyük ilgi

Dünyanın en prestijli Cannes film festivalin'de gösterilen "Kod Adı Venüs" filminin yönetmeni Tamer Garip, filmin gösterim boyunca çok büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Yayın Tarihi: 24/05/12 09:30
okuma süresi: 3 dak.
Kod Adı Venüs'e Cannes'da büyük ilgi
A- A A+

Filmin senaryo yazarlığını, yönetmenliğini ve yapımcılığını yapan Tamer Garip, filmde 200'den fazla Kıbrıslı Türk, 12 İngiliz ve Türkiye'den 20 oyuncunun rol aldığını söyledi.

Tamer Garip Cannes'te verdiği röportajda 1955 1974 yılları arasında geçen olayları anlatan filmde Kıbrıs'ın gizli tarihine ışık tuttuğunu söyledi.

Filmin ikinci boyutunun ise bir İngiliz ajanın İsa'nın ölümünden 325 yıl sonra yasaklanan Barnabas incilini aramak ve Kıbrıs adasındaki serüveni anlatılıyor.

Başrollerden Cengiz Bozkurt'un Rum halkını temsil ettiğini ifade eden Garip, Serhat Harman'ın Kıbrıslı Türkler'i temsil ettiğini, filmdeki bayan oyuncunun ise adeta Kıbrıs'ın kendisini oynadığını vurguladı.

İki Gösterimde'de Salonlar Tıklım Tıklım Doldu

Filmin yönetmeni Tamer Garip, Cannes'e geldiklerinde ne kadar ilgi göreceklerlerini bilemediklerini söyleyerek, filmin afişinde bulunan Türk bayrağı ve kuran resminin çok büyük yankı uyandırdığını belirtti.

Garip, yüzlerce filmin aynı bölgede gösterime girdiği bir zamanda Kod Adı Venüs'ün 142 kişilik salonu tıklım tıklım doldurulduğunu ifade ederek, "ilgi karşısında adeta ne yapacağımızı şaşırdık. "Umarım Aralık ayında vizyona girecek olan filmimiz tüm dünyadan güzel tepkiler alırız" dedi.

Filmin başrol oyuncularından Serhat Harman ise ilk oyunculuk deneyimini yaşadığını belirterek, filmde tarih öğretmenini canlandırdığını söyledi.

Genç oyuncu verdiği röportajda Kod Adı Venüs'ün İngilizce bilmeyen uluslararası vatandaşların bile izlediğini ve çok sevdiğini belirtti.

Harman "tüylerimiz diken diken eden yorumlar geldi. Çok mutlu ve gururluyuz. Çok duygulandım" dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Olarak Gururlu ve Mutluyuz

Yakın Doğu Üniversitesi'nin ana sponsorluğunu yaptığını belirten YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Garip ise, adada ilkleri başaran Üniversite olduklarını belirterek, film sektörüne de girmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Kıbrıs'ın tanıtımını yapmayı önemli bir görev olarak addettiklerini belirten Sümer Garip, "filmi izledikten sonra etrafımdan edindiğim izlenim beni çok duygulandırdı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.