YENİERENKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Yenierenköy'de faaliyet gösteren Pearl Tatil Köyü mühürlendi

Yenierenköy'de faaliyet gösteren Pearl Tatil Köyü mühürlendi

<font size="2" face="arial">Yenierenköy'de faaliyet gösteren ancak çalışma izni olmayan Cyprus Pearl Tatil Köyü'ndeki 37 bungalov, ofis binası, restoran, beach bar, tuvaletler, mutfaklar Yenierenköy Belediyesi tarafından mühürlendi.</font>

Yayın Tarihi: 22/06/12 08:39
okuma süresi: 3 dak.
Yenierenköy'de faaliyet gösteren Pearl Tatil Köyü mühürlendi
A- A A+
Yenierenköy'de faaliyet gösteren ancak çalışma izni olmayan Cyprus Pearl Tatil Köyü'ndeki 37 bungalov, ofis binası, restoran, beach bar, tuvaletler, mutfaklar Yenierenköy Belediyesi tarafından mühürlendi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yenierenköy Belediyesi'nin bir yıldan beridir tüm uyarılarına rağmen hiçbir tedbir alınmayan ve gerekli belgeleri Yenierenköy Belediyesi'ne ibraz edilmeyen Cyprus Pearl Tatil Köyü mühürlenerek kapatıldı.


Yenierenköy Belediyesi'nin 14 Haziran tarihinde Cyprus Pearl Tatil Köyü konusunda, Belediye Meclisi tarafından alınan karar ışığında Belediyeler Yasası'na göre Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün'e tesisi kapatmak için yetki verilmişti.


Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün yaptığı açıklamada, 2010 yılında sahibi ile Cyprus Pearl tatil köyünün çalışmasına izin verildiğini, 1 Haziran 2011 yılında çalışma izninin sona ermesi nedeniyle mal sahibine avukatları kanalıyla yapılan şikayet sonucu 2011 yılında tesisin çalışmasına izin verilmediğini dile getirdi.


Öykün, çalıştırıcı pozisyona geçecek olan kişi veya şirketin kim olursa olsun, tesiste mevcut olan eksikliklerin (Turizm bakanlığında alınması gereken belgeler, elektrik sistemindeki aksaklıkların giderilmesi, çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması, sağlık yönünden sakıncalı olan tüm konuların giderilmesi, deniz kirliliğinin önlenmesi) şartıyla çalışma iznini vermenin zaten belediye görevleri arasında olduğunu dile getirdi.


Belediye Başkanı Öykün, "Dilerim ki, adalet bir an evvel bu konuyu çözer ve hem taraflar hem de çalışanlar mağdur olmaz" dedi.


Öte yandan, plajdaki, lavabolardan akan suların borulardan denize aktığı hem Yenierenköy Belediyesi hem de Turizm ve Çevre ile Sağlık Bakanlıkları tarafından tespit edildi.


Kamuya açık olarak bugüne kadar gelen plajdaki deniz suyunda da yüksek miktarda kolibasili olduğu ve girilmesinin sağlık açısından tehlikeli olduğu 14 Haziran 2012 tarihinde basın yoluyla duyurulmuştu.


Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Çevre Koruma Dairesi tarafından yapılan yapılan; koliform, bakteri e.coli ve enterkok analizi sonucunda Cyprus Pearl Camping Plaj'da bunların oranların 93/100 ml, 93/100ml ve 6/100 ml olarak tespit edildiği açıklanmıştı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.