DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 2 dak.

"Ev ev dolaşıp insanları camiye davet ediyorlar" iddiası tepki çekti

"Ev ev dolaşıp insanları camiye davet ediyorlar" iddiası tepki çekti

<p>Değirmenlik'te son günlerde ev ev dolaşıp insanları camiye davet eden ve dört kişi oldukları düşünülen "misyonerler", halkın tepkisini çekti.</p>

Yayın Tarihi: 13/07/12 11:47
okuma süresi: 2 dak.
"Ev ev dolaşıp insanları camiye davet ediyorlar" iddiası tepki çekti
A- A A+

YENİDÜZEN'e ulaşan ancak isminin açıklanmamasını isteyen bir vatandaş, iki tane beyaz kıyafetli ve sarıklı kişinin evine geldiğini ve kendisine "akşam camide toplantımız olacak, sizi de bekleriz" dediğini, bu durumun kendisini rahatsız ettiğini belirtti.

"Köydeki çocuklara da musallat oldular. Onları da camiye davet ediyorlar" diyen okuyucumuz, köyde bir nevi misyonerlik yapan grubun 4 kadın ve dört erkekten oluştuğunu, kaldıkları evi de haremlik ve selamlık olarak ikiye ayırdıklarını ifade etti.
Topladıkları parayla çocuklara okul çantası hediye ettiklerini söyleyen vatandaş, geçtiğimiz gün başka bir köylünün evine gittiklerini ancak pek misafirperver karşılanmadıklarını anlattı.

"Kim bu adamlar? Hükümetin haberi var mı? Paralarını kim ödüyor?" diye soran vatandaş, büyük bir ihtimalle bu kişilerin arkasında AK Parti'nin veya ona bağlı bir dini derneğin olabileceğini ifade etti.

Değirmenlik'teki insanların bu durumdan şikayetçi olduğunu söyleyen okur, başka birinin kendisine, söz konusu kişilerin yolda bira içen gençlerin yanına gidip "içki içmeyin, hak yoluna dönün, tövbe edin" şeklinde telkinde bulunduklarını aktardığını söyledi.

"Köyde bir bakkalın eşi yakın geçmişte başını kapattı. Artık alkollü içki de satmıyor" diyen vatandaş, köydeki diğer kadınların da başlarını kapatmaya başladığını ve kuran kurslarına gittiklerini anlattı

Yenidüzen Gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.