EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Yörük, yeni üniversiteyi anlattı

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Yörük, yeni üniversiteyi anlattı

KKTC'nin yüksek öğretim sektörüne katılan Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin (AKÜN) Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük, "Kıbrıs'ın kalbinde bir dünya üniversitesi olma ve dünyayı değiştirebilecek mezunlar verme hedefiyle yola çıktıklarını" söyledi.

Yayın Tarihi: 01/08/12 09:45
okuma süresi: 4 dak.
Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Yörük, yeni üniversiteyi anlattı
A- A A+
Türkiyeli girişimci-akademisyen Bülent Çetinkaya tarafından 2011'de kurulan KKTC'nin 6. üniversitesi, 2012-13 Akademik Yılı'nda ilk öğrencileriyle eğitime başlamak için çalışmalarını sürdürüyor.


Lefkoşa'da Küçükkaymaklı'da Şehit M. Ruso Caddesi'ndeki bir binada faaliyete geçen Üniversite, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'yle organik bağ ve anlaşmalarla havacılık ve uzay bilimleri bölümü açarak havacılık sektörü için eleman yetiştirmeyi hedefliyor.


Kent kampüsü Lefkoşa'da açılan yeni Üniversitenin ana kampüsünün temeli, Kasım ayında Çatalköy'de atılacak. "Akdeniz Karpaz Üniversitesi" adı, "hem uluslararası alanda bilinen, hem Kıbrıslıların sempatisini toplayacak, Kıbrıs'a özgü bir isim" olarak düşünülmüş.


Bu yıl Hukuk Fakültesi, İşletme Fakültesi, Turizm ve Otelcilik Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Okulu'nda 150-200 civarında öğrenciyle eğitime başlayacak AKÜN, KKTC ve Türkiye dışında üçüncü ülkelerden de öğrenci almayı hedefliyor.
Üniversitenin öğretim dili İngilizce ve Türkçe olacak.


REKTÖR YÖRÜK: "EKONOMİDE EĞİTİMİN PAYINI ARTIRMAK İSTİYORUZ"


Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük, TAK muhabirinin sorularını yanıtladı ve yeni Üniversiteyi anlattı.
Eğitim sektörünün Kıbrıs için çok önemli olduğunu, bir üniversite kurarak eğitim sektörünün ekonomideki payını daha da artırmayı istediklerini kaydeden Yörük, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖDAK'ın onayıyla kurulan üniversitenin, Türkiye Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) de onay aldığını ve uluslararası tanınmışlığının da sağlandığını söyledi.


"HAYALLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTEKLERİ…"


"Hayallerimizi ve öğrencilerimizin isteklerini gerçekleştirmek için yola çıktık" diyen Prof. Dr. Nevin Yörük, insanların hayatları boyunca özgür seçim yapmalarının önemini vurguladı.


Yörük, "Kıbrıs'ın kalbinde kurulduk ve dünya üniversitesi olma hedefimiz var. Öğrencilerimizi dünyayı değiştirebilecek kişiler olarak mezun etmeyi hedefliyoruz. Daha iyiyi arayan ve araştıran bir üniversite olacağız. Yenilikçi, dinamik, sorgulayan, düşünen ve üreten öğrenciler hedefliyoruz. Öğrenciler çok önemli. Geleceği onlarla tasarlayacağız. Değişimi onlarla sağlayacağız. Onlar bizi de zenginleştirecek" diye konuştu.


Prof. Dr. Nevin Yörük, çok güçlü bir akademik kadroya ve uluslararası bağlantılara sahip olduklarını kaydederek, "AKÜN'ün bir bilim merkezi olacağını; araştırmalar, kongreler, konferanslar, uluslararası hakemli dergi yayınları gibi faaliyetlerle Kıbrıs'ın bilimsel hayatına da katkı sağlama hedefleri bulunduğunu" anlattı.


"KEYİFLİ EĞİTİM"


Sanatsal ve sportif faaliyetlerde de yer alacaklarını ifade eden Yörük, "eğitimi keyifli hale getireceklerini", sosyal sorumluluk projeleri de yürüteceklerini söyledi.


Rektör Prof. Dr. Nevin Yörük, sektörden pay almaktan önce, eğitim sektörünün ekonomideki payını artırmayı istediklerini vurguladı.


Kendisinin daha önce Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde rektör yardımcısı ve öğretim üyesi olarak görev yaptığını kaydeden Prof. Dr. Yörük, yeni görevinde de bu üniversiteyle işbirliğini sürdüreceklerini, kardeş üniversite olduklarını, havacılık ve uzay bilimleri bölümünü Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nde de açmayı planladıklarını bildirdi.


HERKESE YÜZDE 50 BURS


Yörük, "Bu yıl öğrenci hedefimiz 150-200 ama çok daha yüksek olacağını biliyoruz. 5 yıl sonraki hedefimiz ise 5 bin öğrenci" diyerek, öğrencilerin tümünün yüzde 50 burslu eğitim göreceğini açıkladı; öğrenci harçlarının ise makul düzeyde olduğunu dile getirdi.


Prof. Dr. Nevin Yörük, ilk etapta öğretim görevlisi sayısının 30 civarında olacağını, yeni bölümlerle bu rakamın artacağını da ekledi.


TAK
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.