MEHMETÇİK
okuma süresi: 3 dak.

"52. Mehmetçik Üzüm Festivali" başladı

"52. Mehmetçik Üzüm Festivali" başladı

<div>Mehmetçik Belediyesi'nin düzenlediği "52. Mehmetçik Üzüm Festivali" dün akşam gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.</div>

Yayın Tarihi: 04/08/12 10:51
okuma süresi: 3 dak.
"52. Mehmetçik Üzüm Festivali" başladı
A- A A+

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun açılışını yaptığı Üzüm Festivali, 12 Ağustos Pazar akşamına dek devam edecek.

Festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun yanı sıra bölge belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer ile belediye çalışanları da hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Adalıer, 52. Mehmetçik Üzüm Festivali'nin halk için düzenlendiğini ifade ederek, herkesi üzüm ve üzüm ürünleri ile ünlü olan Mehmetçik'e davet etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada, festivale katılmasının bir gelenek olduğunu, Mehmetçik'i de kendi köyü gibi gördüğünü ifade ederek, gençlik yıllarının bu köyde geçtiğini, ayrıca sağlık ocağında doktorluk yaptığını anımsattı.

Eroğlu, bugün, o günün gençlerinin saçının sakalının beyazlandığını ve hepsinin kendisi gibi yaşlandığını dile getirerek, hayatın devam ettiğini ve yılların gelip geçtiğini vurguladı.

Bazı arkadaşlarının da hayattan göçtüğünü ifade eden Eroğlu, ama o yıllarda kurulan dostlukların bugün aynen devam ettiğini, bunun da Mehmetçik halkının vefalı bir halk olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Eroğlu, hiç kopmadığı Mehmetçik'te düzenlenen Üzüm Festivalinin bölge halkına hayırlı olmasını temenni ederek, festivalin bol kazançlı geçmesini diledi.

Eroğlu, Mehmetçik bölgesinde önemli bir yer tutan bağcılığın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, bağların biraz azalmaya başladığını gördüğünü, su sıkıntısının istenilen düzeyde verim alınmasına ve ağaç yetiştirilmesine bazen engel olabileceğini kaydetti.

Bağcılığın bir gelir sektörü olduğu düşünüldüğünde bu sektöre gerekli önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Bölgelerde ne kadar fazla ürün üretebilirsek bu ürünleri de bu gibi festivalde tanıtım yapmak ve ülke genelinde pazarlamak o denli kolay olur diye düşünüyorum" dedi.

Eroğlu, konuşmasının ardından festivalin açılışını yaptı ve stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet edip anı fotoğrafları çektirdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.