ALAYKÖY
okuma süresi: 3 dak.

2. Alayköy Tahıl Festivali dün akşam başladı

2. Alayköy Tahıl Festivali dün akşam başladı

Alayköy Tahıl Festivalinin 2'ncisi 25 yıl aradan sonra düzenlendi ve dün akşam başladı.

Yayın Tarihi: 02/09/12 12:56
okuma süresi: 3 dak.
2. Alayköy Tahıl Festivali dün akşam başladı
A- A A+

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği organizasyonunda ve Alayköy Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve bugün tamamlanacak 2. Alayköy Tahıl Festivali, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Alayköy Eski Belediye başkanları Fahri Hüdaoğlu, Mevlit Hacımevlit, Hüseyin Kaya ile Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler tarafından açıldı.

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler sahneye çıkarak, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, eski belediye başkanları Fahri Hüdaoğlu, Mavlit Hacımevlit, Hüseyin Kaya, köy muhtarı Fehmi Soykan'a birer anı hediyesi sundu.

HÜDAOĞLU

Festivalin açılışında ilk sözü 1'inci Tahıl Festivalini düzenleyen, dönemin Alayköy Belediye Başkanı Fahri Hüdaoğlu aldı.

Hüdaoğlu konuşmasında, bölge için çok önemli hizmetler veren derneğin, hükümet, yerel yönetim ve vatandaşlar tarafından desteklenmesini istedi.

MANİSOY

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy da konuşmasında, Alayköy'ün, Kıbrıs ve Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen göçmenlerin yaşadığı bir belde olduğunu belirterek, amaçlarının bu farklı kültürleri kaynaştıran festivali, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı hale getirmek olduğunu kaydetti.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da festivalde yaptığı konuşmada, ülke genelinde düzenlenen festivallerin, Kıbrıs Türk kültürü, değerleri, beceri ve üretimini yaşatmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Metehan projesinin tamamlanmasıyla, Alayköy'ün Lefkoşa'ya daha da yakınlaşarak değer bulacağını, Türkiye'den su gelmesiyle bölgenin tarımsal ürün ve ekonomi olarak zenginleşeceğini ifade eden Tatar, bölge tanıtımı ve gençlerine istihdam yaratılmasıyla bölgenin daha da kalkınacağına inanç belirtti.

Festivalde daha sonra, Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları, Gençlik Dairesi Vadili Gençlik Merkezi ve İnönü Gençlik Merkezi Halk Oyunları toplulukları, Stüdyo 21, Golden Step dans gruplarının gösterileri, tombala çekilişi, Kuzey Tarık ile Dalga Konseri yer aldı.

Festivalde bugün çeşitli halk dansları ekipleri, modern dans gruplarının gösterileri, Andaç Tiyatro kulübünün gösterileri, tombala çekilişi yer alacak. Festival Grup Totem ve Arda Gündüz konseriyle son bulacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.