VADİLİ
okuma süresi: 2 dak.

UBP Vadili örgüt seçiminde sert tartışmalar yaşandı

UBP Vadili örgüt seçiminde sert tartışmalar yaşandı

Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) 21 Ekim'de gerçekleştirilecek olağan genel kurultay öncesinde, köy ve kent delegeleri ile örgüt başkanlarının seçiminde sert tartışmalar yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 16/09/12 10:19
okuma süresi: 2 dak.
UBP Vadili örgüt seçiminde sert tartışmalar yaşandı
A- A A+

Vadili Örgüt Başkanlığı seçiminde dün, Başbakan İrsen Küçük ile Sağlık eski Bakanı Ahmet Kaşif'i destekleyen üyeler ve delegeler arasındaki tartışmalar, yumruklaşmaya dönünce polis olaya müdahale etmek zorunda kaldı. ??Vadili'de üçüncü kez iptal olan seçimde, gergin anlar yaşandı, aynı partili, aynı köyün insanları siyaset yüzünden birbirine düştü. Bölge karakollarındaki güvenlik güçleri sıkı tedbir alarak olayın büyümesini engelledi.

Liste kavgası

Vadili köyünün örgüt başkanlığı ve kurultay delegelerini seçimi için, üyeler köyün düğün salonunda saat 14.00'te toplandı. Ancak, yoğun itirazlar ve sözlü tartışmalar sonucu seçim iptal oldu. ??Sözlü tartışmaların yaşandığı, pet şişelerin havada uçtuğu seçim hazırlığında, İrsen Küçük'ün adayı Eriş Çoban, kabarık bir üye listesi ile seçime başlanmasını istedi. İsmail Özer de seçimin iptal edilmesi konusunda ısrar etti.??İsmail Özer, seçim iptal edilmezse tartışmaların büyüyeceğini ileri sürerek, milletvekili Ahmet Eti'ye seçimi iptal etmesini söyledi.??Önce "seçim olacak" dendi, ardından ortam daha da kızıştı. Saatler sonra, güvenlik açısından, polisin baskısıyla seçim bir başka güne yapılmak üzere yeniden iptal edildi.

Kaşif, sert çıktı

Sağlık eski Bakanı Ahmet Kaşif, yaşananları kınadı. ??Kaşif, seçimi yönetecek olan Milletvekili Ahmet Eti'ye hitaben, "Yeter. Bunun hesabını ödeyemeyeceksin. Silahlar altında UBP'ye seçim yaptırman, ayıp günah. Köylüye yazık. İki yıl önce neredeydin? Tüm bunlar kaybedecek olmanın telaşıdır. Sayın Küçük, seçimi kaybettin sen" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Kıbrıs Gazetesi - Sedef Boşnak

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.