İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BRTK Aile kanalında şiddet ve cinsel içerikli film skandalı

BRTK Aile kanalında şiddet ve cinsel içerikli film skandalı

Kıbrıs Türkü'nün sesi olarak yola çıkan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, şu sıralar BRT Aile kanalında izletilen şiddet ve cinsel içerikli bir filmin yayınlanmasından kaynaklanan bir skandal ile gündemde.

Yayın Tarihi: 01/11/12 16:15
okuma süresi: 3 dak.
BRTK Aile kanalında şiddet ve cinsel içerikli film skandalı
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

BRTK'da tematik yayın dışında Kıbrıslı Türkler'in örf ve adetlerine uygun bir bakış açısıyla hazırlanan ve yayına giren BRT Aile kanalında film, kültürel tanıtım programları, aktüel programlar ve üniversitlerin kendilerini tanıttıkları bazı programlar yer alıyor.

BRT AİLE'DE ŞİDDET VE CİNSEL İÇERİKLİ FİLM

"Crank High Voltage" isimli şiddet ve cinsel içeriği bulunan bir filmi yayınladı ve bu konuda Yayın Yüksek Kurulu tarafından da ceza aldı.

YYK'DA UYARI CEZASI

Yayın Yüksek Kurulu'nun 17 Ağustos günü yayınladığıaçıklama ise şöyle: "Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'na ait "BRT Aile" kanalında yayınlanan "Crank High Voltage" adlı yabancı filmin, değiştirilmiş şekli ile 39/97 sayılı "Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Yasası"nın 5 (14) maddesini (Çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkileyecek yayın yapmama) ihlal ettiği saptanmış ve anılan yasanın 43 (2) (A) maddesi gereğince yazılı olarak uyarılmasına; ayrıca uyarı metninin 22.08.2012 Çarşamba günü saat 22:30'da BRT Aile kanalında sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

BRT AİLE VE FİLMLERDEN SORUMLU KİŞİLERE SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Kıbrıs Türkü'nün örf ve adetlerine bağlı aile yapısına uygun yayın yapmayı amaçlayan BRTK Aile kanalında bu tür bir filmin gösterilmesinin sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma yapılmaması çeşitli söylentilere neden oldu.

ÖZER KANLI'YA BİR KOMPLO MU YAPILDI?

Olayın UBP Kurultay'ı öncesinde yaşanması ise "Özer Kanlı'ya bir komplo mu yapıldı?" iddialarını gündeme getirdi.

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'nın ulaştığı kaynaklar yaşanan bu olayı değerlendirerek, her ne kadar kurum müdürü olarak yaşanan olaydan birinci derecede sorumlu olan Özer Kanlı ise de Kanlı'nın alt kadrolarında çalışan ve bu filmi gösterime koyan kişilerin hala haklarında soruşturma dahi başlatılmaması, yaşananların Özer Kanlı'ya bir komplo mu sorusunu gündeme getirdi.

Yaşanan bu olay her ne kadar Özer Kanlı'nın görevden alınmasının resmi mazereti olmasa da, Özer Kanlı'ya bir komplo mu? iddialarını gündeme taşıdı.

İşte BRTK Aile kanalında gösterilen şiddet ve cinsel içerikli film;


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.