YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 2 dak.

Yeniboğaziçi Belediyesi'nin "Cittaslow" projesi hakkında konuşuldu

Yeniboğaziçi Belediyesi'nin "Cittaslow" projesi hakkında konuşuldu

Yeniboğaziçi Belediyesi'nin "Cittaslow" projesi hakkında konuşuldu. Cittaslow'un 1999 yılında İtalya'da fast food yiyeceklerine karşı başlatılmış bir hareket olduğundan bahseden Biren, başlangıçta, cadde ortasında bir kazan dolu makarnanın ücretsiz dağıtılarak halkın kültürel değerlerini unutmaması için yapılan bir hareket olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 05/12/12 16:08
okuma süresi: 2 dak.
Yeniboğaziçi Belediyesi'nin "Cittaslow" projesi hakkında konuşuldu
A- A A+

Bunu gören bazı belediye başkanlarının bu fikri alıp kendilerine vizyon yaptığını belirten Biren, bu amaç doğrultusunda birçok kriter belirleyerek Cittaslow'un oluşturulduğunu dile getirdi.

Cittaslow'un "Sakin Şehir" anlamına geldiğini ve amacının kentlerde unutulmaya başlayan kültür, yaşam tarzı, yöresel yemekleri ve GDO'suz tarımı tekrardan hayatın içerisine almak için yapılan bir proje olduğundan bahseden Biren,

Yeni Boğaziçi'nin tarihi değere sahip ve denize yakın bir yer olması ile birlikte şehir ortamından biraz uzaklaşarak, sessiz, sakin bir ortam yaratmak ve ilaçsız tarım üretimi yapılarak da bundan yararlanmak isteyen halka hizmetler vermeyi planladıklarını belirtti. Bu vesile ile bölge halkının ekonomisine katkı konmuş olacağından bahseden Biren, Cittaslow ile üretimin artacağından da bahsetti. Yeni Boğaziçi'ni bu seviyeye getirmek için çalışma içinde olduklarını belirten Biren,

Çalışmaların tamamlanması ile İtalya tarafından değerlendirileceklerini ve koşullara uygunlukları onaylanınca Cittaslow'a katılabileceklerini dile getirdi. Tarihi eser açısından zengin bir ülkeye sahip olunduğunu belirten Biren, değerlerimizi pazarlama eksikliğimiz olduğundan bahsetti. Kalkınmak ve bir yerlere ulaşmak için bu problemin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Biren, önümüzdeki 15 yıl için projelere sahip olduklarını ve halkın da desteği ile bunları gerçekleştirebileceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.