ESENTEPE
okuma süresi: 5 dak.

Küçük, Esentepe bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu

Küçük, Esentepe bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu

Başbakan İrsen Küçük, Esentepe bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 12/01/13 19:33
okuma süresi: 5 dak.
Küçük, Esentepe bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu
A- A A+

Meclis Başkanı Hasan Bozer, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy ve Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı Nejdet Numan da Başbakan'a eşlik eden isimlerdi.

Başbakan'ın ilk durağı, UBP Örgüt Binası oldu.

Girne İlçe Başkanı Nejdet Numan, burada yaptığı konuşmada, bölgenin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtirken, kurultay sürecine değindi; bunun partinin iç meselesi olduğunu ifade etti.

Sorunun bir an önce aşılmasını dileyen Numan, herkesi Genel Başkan Küçük'ün yanında birleşmeye çağırdı

Başbakan İrsen Küçük de, kurultayı kendisinin 14 oy ile kazandığını, divanın kendisini başkan ilan ettiğini anımsatarak, ikinci tura gidilmesinden kendisinin endişe duymadığını belirtti.

Konunun yargıya intikal ettiğini ve yargının vereceği karara saygılı olduklarını ifade eden Küçük, "bekleyelim yargının kararı ne ise hep beraber uyalım" dedi.

Küçük, kurultayın yapılması gereken zamandan iki ay önce yapıldığını anımsattı.

Ekonomik programa da değinen Başbakan, " programda, yatırımlarla, istihdamların artırılmasını, reel sektörün güçlenmesini amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Hükümetinin, de bu sıralamayı desteklediğini kaydeden Küçük, "Bu günlerde, 50 milyonluk bir kredi dilimi, kooperatif merkez bankasına aktarılacak. Bunun amacı özellikle kırsal kesimde yaşayan çiftçi hayvancı kardeşlerimizin kredilerini daha kolay alabilmeleridir" diye konuştu.

"TEMELLER ATILACAK"

Küçük, önümüzdeki günlerde Ankara'dan gelecek bir heyetle Lapta-Alsancak, Lefkoşa Yeni Çevre Yolu, Güzelyurt- Lefke ve İskele – Bafra yollarının temelinin atılacağını açıkladı.

Buradaki açıklamaların ardından Esentepe Belediye Binasına giden Başbakan'ı Belediye Başkanı Erdal Barut ve bölge halkı karşıladı.

BARUT VE NUMAN

Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirirken, Halk Plajının, Belediye'nin kullanımına verilmesi nedeniyle Başbakan'a teşekkür etti.

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Girne İlçe Başkanı Nejdet Numan da, Bakanlar Kurulu kararıyla Belediyeye verilen Halk Plajı'nın hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ünal Üstel

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de Esentepe Belediyesi'nin kendileri için çok önemli olduğunu, butik otellerle takviye edilerek bölgenin ekonomisini daha iyi bir noktaya getirmek istediklerini vurguladı.

Bölgeye bir müddet önce yapılan çevre yolu sayesinde ulaşımda büyük rahatlama getirildiğini belirten Üstel, bölgede yaşanan sorunların aşılması için başta Başbakan Küçük olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞBAKAN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de plajın, devrinin Esentepe Belediyesi'nin yıllardır beklentisi olduğunu belirti.

Hükümet olarak ülkenin her yerine aynı şekilde hizmet götürme çabası içerisinde olduklarına dikkat çeken Başbakan amaçlarının halka hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Gençliği spora yönlendirme amacında olduklarını da belirten Başbakan Küçük, spor kompleksi bakımından adanın her yerine yatırımlarının devam ettiğini, gençlerin sporda dünya çapında elde ettiği başarılardan büyük mutluluk duyduklarını da söyledi.

Halka hitap eden hizmetlere de büyük önem verdiklerini belirten Küçük, kırsal kesim arsalarının hükümet olarak da programlarında olduğunu kaydederek bu proje ile üç bine yakın gencin arsa sahibi olduğunu ifade etti

Alt yapı çalışmalarına hız verdiklerini de kaydeden Başbakan Küçük, yapılan yollarla mesafelerin kısaldığını da kaydetti.

Küçük alt yapı çalışmalarında, Anavatan'ın katkılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Türkiye'den gelecek olan su projesine de değinen Başbakan, suya paralel olarak elektrik de geleceğini belirterek "ülkemizde ürettiğimiz elektriğin hammaddesi en pahalı hammadedir. Anavatandan gelecek olan elektrik bu maliyeti bize aşağı çekecek" dedi.

Esentepe'nin gelişen bir bölge ve turizm açısından da önemli olduğunu kaydeden Başbakan Küçük, plajın bölge halkına hayırlı olmasını diledi ve Bakanlar Kurulu'nun Halk Plajının belediyeye devrini içeren karar metnini Belediye Başkanı Erdal Barut'a verdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.