İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Üstün: "Kanal Sim ile EuroparlTV arasındaki protokol bizim için önemli"

Üstün: "Kanal Sim ile EuroparlTV arasındaki protokol bizim için önemli"

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı Olgun Üstün, Kanal SİM ile Avrupa Parlamentosu resmi televizyonu europarltv arasında imzalanan işbirliği sözleşmesinin Kıbrıs Türk yayıncılığı bakımından çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Üstün, bu adımın YYK'nın uluslararası çalışmalarına katkı sağlayacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 16/01/13 12:22
okuma süresi: 3 dak.
Üstün: "Kanal Sim ile EuroparlTV arasındaki protokol bizim için önemli"
A- A A+

YYK Başkanı Olgun Üstün, UNITED MEDIA GRUP çatısında yayın hayatına devam eden Kanal SİM'in Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu'yu kabul etti. YYK Başkan Yardımcısı İlkay Diren'in de hazır bulunduğu görüşmede Sami Özuslu, Kanal SİM ile europarltv arasında 21 Kasım'da Strazburg'da imzalanan işbirliği protokolünün bir kopyası Olgun Üstün'e sundu.

YYK başkanı Olgun Üstün de kabulde yaptığı konuşmada, Kanal Sim'in girişiminin kendilerinde büyük bir heyecan yarattığını, bu girişimin hem Avrupa Birliği, hem de bu coğrafyada yaşayan insanlara cevap verdiğini kaydetti.

AP kanalı olan europarltv ile imzalanan resmi belgede Kanal Sim Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ve europarltv Müdürü George Kasimatis'in imzalarının olmasının önemli bir olay olduğunu anlatan Üstün, bunun hem yayıncılık açısından, hem de sesimizin dışarıda duyulması ve tanımaları açısından çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

YYK başkanı Olgun Üstün kendilerinin Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kanalı ile birçok Avrupa ülkesindeki EPRA toplantılarına katıldıklarını anımsatarak, "Kanal SİM ile europarltv arasında imzalanan protokolle bizim de önümüz açılacak. YYK'nın yayın izni verdiği bir kanal ile anlaşma yapıyorlarsa artık bizim de o toplantılarda kendi kimliğimiz ile yer almamız gerekir. Bu konuda girişimlerimiz sürecektir. Kanal Sim'i kutlar, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kanal Sim Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu görüşmede yaptığı konuşmada Kanal SİM'in, Avrupa Parlamentosu televizyonu ile işbirliği protokolü imzalayan 'ilk Kıbrıs Türk televizyonu' ve aynı zamanda 'Türkçe dilde yayın yapan ilk televizyon' olduğuna dikkati çekti. Özuslu, Türkçe'nin Avrupa Birliği'nde hala 'resmi dil' olamadığını, Avrupa Parlementosu'na Türkçe dilde bir televizyon kanalı olarak da girilmesinin ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Sami Özuslu, protokolle europarltv tarafından hazırlanan her türlü materyalin Kanal SİM tarafından kullanılabildiğini ve Brüksel ile Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu ofislerinde özel program çekimlerinin europarltv tarafından yapılabildiğini belirtti. Özuslu, işbirliği çerçevesinde Kanal SİM'in europarltv tarafından hazırlanan programları Türkçe altyazılı olarak yayınlamaya başladığını da açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.