İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTGB, Medya Etik Kurulu hakkında YYK'yı ziyaret etti

KTGB, Medya Etik Kurulu hakkında YYK'yı ziyaret etti

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), birlik öncülüğünde 6 basın örgütünün oluşturmak için deklarasyon imzaladığı Medya Etik Kurulu'na ilişkin, Yayın Yüksek Kurulu'na (YYK) ziyaret gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 26/04/13 10:09
okuma süresi: 2 dak.
KTGB, Medya Etik Kurulu hakkında YYK'yı ziyaret etti
A- A A+

KTGB Başkanı Hüseyin Güven ve bazı yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, dün öğleden sonra YYK'yı ziyaret ederek Başkan Olgun Üstün, Başkan Vekili İlkay Diren ve Koordinatör Ferhat Atik'le görüştü.

Görüşmede, Medya Etik Kurulu'na neden ihtiyaç duyulduğu, nelerin amaçlandığı ve işbirliği konuşuldu.

KTGB Başkanı Hüseyin Güven, yasayla kurulan YYK'nın radyo ve televizyonlarda denetim görevi yürüttüğünü; oluşturulacak Medya Etik Kurulu'nun ise tüm medyayı kapsamına almasının hedeflendiğini belirterek, KTGB'nin bu dönemde medyadaki etik sorunları gündeminin önceliklerine aldığını anlattı.

Güven, YYK'nın alanına müdahale değil, işbirliği istediklerini kaydederek, basın mensuplarına yönelik eğitim çalışmalarında da işbirliğine gidilebileceğini söyledi.

YYK Başkanı Olgun Üstün de, kurulun yapısı ve çalışma alanıyla ilgili bilgi vererek Medya Etik Kurulu'nun oluşumunu ve işlevini desteklediklerini belirtti.

Üstün, bunun geç bile kalınmış bir adım olduğunu, KTGB ve Medya Etik Kurulu ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Görüşmede televizyonların reklam sorunları ve orta dereceli okullarda yeni başlayan medya okur yazarlığı dersleri gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.