ALAYKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Alayköy Tahıl Festivali başladı... Festival yarın tamamlanacak

Alayköy Tahıl Festivali başladı... Festival yarın tamamlanacak

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği 3. Tahıl Festivali dün akşam başladı.

Yayın Tarihi: 24/08/13 12:17
okuma süresi: 3 dak.
Alayköy Tahıl Festivali başladı... Festival yarın tamamlanacak
A- A A+

Köy girişinden gerçekleştirilen ve festival alanında tamamlanan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, yarın tamamlanacak.

Çeşitli şovlar, dans gösterileri, folklor gösterileri, yiyecek-içecek ve Kıbrıs kültürünü yansıtan stantların yanı sıra konserlerin de yar alacağı festivalde, dün akşam Arda Gündüz açılış konserini verdi, halk dansları gösterileri yapıldı.

Festivalde bu akşam Grup SOS, yarın da Grup Rast konser verecek.

Köy meydanında yer alan festivalin açılışına, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, bazı milletvekilleri, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Alayköy Belediye Başkanı Manisoy, gecede yaptığı konuşmada, belediye olarak bir köy değil kasaba olarak gördükleri Alayköy'de yapılan bu tür etkinliklere tam destek verdiklerini belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutladı.

Alayköy'ün sanayi bölgesiyle, tarımsal alanları ve yüzölçümüyle büyük bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Manisoy, kültürel sanatsal ve spor etkinliklerine de büyük önem verdiklerini anlattı, derneğe bu yönde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da, kültür sanat etkinliklerinin Kıbrıs Türk halkının kültürünü geleceğe taşıması ve yurtdışında tanıtması açısından önemine dikkat çekerek, Alayköy Kültür Sanat Derneği'nin bu yönde büyük başarıları bulunduğunu kaydetti.

Eroğlu, hükümetlerin, ülkenin yurtdışında tanıtımını yapan ve bir temsilci görevi gören dernekleri, "ekonomik tedbirler" adı altında engellememesi gerektiğine vurgu yaptı ve derneği yurtdışında elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etti.

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler de amaçlarının, Kıbrıs Türk kültürü, gelenek ve göreneklerini gençlere aktarmak, gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.

Güler, 1984 yılından bu yana derneğin hem yurtiçi hem yurtdışında sosyal aktivitelerde bulunduğunu, festivalde de köy kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.