AKINCILAR
okuma süresi: 4 dak.

Akıncılar köy etkinlik merkezi hizmete açıldı

Akıncılar köy etkinlik merkezi hizmete açıldı

Akıncılar'da (Lurucina) Avrupa Birliği Finansmanıyla Lurucina Yaşıyor Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında, Akıncılar İlkokulu tadil edilerek Köy Etkinlik Merkezi olarak hizmete kondu.

Yayın Tarihi: 22/02/14 17:15
okuma süresi: 4 dak.
Akıncılar köy etkinlik merkezi hizmete açıldı
A- A A+

Eski ilkokul Lurucina Yaşıyor Derneği tarafından, Lurucina'da Sosyo-Kültürel Hayatı Yeniden Canlandırma Projesi kapsamında restore edildi.proje kapsamında bazı kurslar, eğitimler ve sportif etkinlikler de düzenlendi.

Bugün düzenlenen açılışa Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da katıldı.

GÜLLE

Bölgede üretilen hellim, ekmek, zeytinli, katmer ve kabak bittasının da ikram edildiği açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, projenin hayat bulmasında gerçek öznenin Lurucina halkı olması gerektiğini, köyde kalmaya devam eden Lurucinalıların her tür olumsuzluğa karşı büyük bir yurtseverlik göstererek burada kalmaya devam ettiğine işaret etti.

"Gerçek başarı gerçek yurtseverlik gösteren Lurucinalılarındır" diyen Gülle kültürü korumanın gelişme ve barışın da gerçek anahtarı olduğunu belirtti.

VİESSER

AB Mali Yardım Destek Ofisi Sorumlusu Alessandra Viezzer, Lurucina'da bir açılış öreninin düzenleniyor olmasının Lurucina'nın yaşadığının bir ispatı olduğunu belirtti.

Aktivite Merkezinin açılışıyla Lurucina'da Sosyo-Kültürel Hayatı Yeniden Canlandırma Projesinin de tamamlandığını belirten Viezzer, proje için AB'nin 250 bin Euro katkı koyduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milleler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık girişimi çerçevesinde yapılan katkılarla binaya tuvalet ve çevre düzeninin yapıldığını belirten Viezzer, Projenin 4-5 yılda tamamlandığını kaydetti.

Lurucina ile işbirliğinin köydeki meydanların, bazı binaların ön çehresinin tadilatı ve spor sahalarının yapımı ile başlandığını belirten Viezzer, Lurucina ile işbirliğinin başarılı bir işbirliği olduğunu bugüne kadar son proje de dahil toplam 780 bin Euro harcandığını kaydetti.

Viezzer, "AB olarak bizler sadece araçları temin ettik projenin mimarı Lurucina halkıdır…Lurucina kültürlerin buluştuğu köy olarak yerini almalıdır" dedi.

BARBAROS

Lurucina Belediye Başkanı Hasan Barbaros, göreve gelmesiyle köyün değerlerini korumak için adımlar atmaya başladığını kaydetti.

Binanın restorasyonunun 4-5 yıl almasına da değinen Barbaros, ilk aşamada binanın restorasyonu için verilen tekliflerin beklenenden yüksek olduğunu, o nedenle ikinci kez bir ihaleye çıkmaz zorunda kaldıklarını kaydetti. Barbaros gecikme yaşanmasının bir diğer nedeninin de binanın üzerinde bulunduğu arazinin tapusundan kaynakladığını anlattı.

Barbaros katkı koyan herkese teşekkür ederken özellikle projeye finansman olan AB'ye ve uygun teklif vermesinden dolayı Oran İnşaat'a özellikle teşekkür etti.

TOZ

Lurucina Yaşıyor Derneğinin Başkanı İhsan Toz da AB yetkililerine ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Projenin amacının içerisinde sürekli olarak aktivitelerin yapılabileceği bir merkez oluşturmak olduğunu anlatan Toz, "Bunun için hemen hemen herkesin anılarının bulunduğu, atıl durumda ve yıkılmaya yüz tutmuş okul binasını restore etmeye karar verdik" dedi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.