SERDARLI
okuma süresi: 7 dak.

Bayraktar: "CTP'nin belediyecilik anlayışı kılavuzumuz olacak!"

Bayraktar: "CTP'nin belediyecilik anlayışı kılavuzumuz olacak!"

CTP-BG'nin Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar bu sabah konuk olduğu televizyon programında adaylık sürecini ve yeni dönemde yapılacakları kamuoyu ile paylaştı. Bölgenin en büyük sorununun su olduğunu söyleyen Bayraktar, göreve geldiğinde su sorununun tarihe gömüleceğini, bunun zor olmadığını ve projelerinin hazır olduğunu, kılavuzlarının CTP'nin belediyecilik anlayışı olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 14/04/14 13:31
okuma süresi: 7 dak.
Bayraktar: "CTP'nin belediyecilik anlayışı kılavuzumuz olacak!"
A- A A+

Şebekeden 15-18 gün arasında su aktığını belirten Bayraktar, su geldiğinde bölgede bayram havası yaşandığını ve bu durumu artık ortadan kaldıracaklarını söyledi. "Su sorunu üzerinde detaylandırma aşamasında olduğumuz projemizle su gününü beklemekten kurtulacağız. Yeni dönemde su sorunu ortadan kalkacak. Su gibi hayati bir sorun ortadayken, belediye Su Bölümü dahi yoktur. Belediyeyi kurumsallaştıracağız" dedi.

EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR HAKLARINI ALACAK

Personel sayısının normalin üzerinde olduğunu ancak personel azaltma gibi bir düşünceleri olmadığını vurgulayan Bayraktar, bu noktada yaş haddine ulaşmış emekli olmak isteyen ancak belediyenin sosyal güvenlik borçlarından ve kıdem tazminatı hakları ödenmediği için emekliye ayrılamayan emekçilerin haklarının verileceğini kaydetti.

Sosyal Güvenlik haklarını alamamaktan ötürü ilaç parası, muayene ücreti ödemek zorunda kalan çalışanların doğum, evlenme, gözlük gibi sigortadaki maktu yardımlardan da yararlanamadıklarını vurgulayan Bayraktar, İhtiyat Sandığı'nda her geçen gün faiz kaybı yaşandığını, yeni dönemde en öncelikli uğraşlarının personelin sosyal güvenlik haklarının geriye dönük olarak kapatılması ve düzenli şekilde ödenmesi olacağını söyledi.

ARAÇ GEREÇ SIKINTISI VAR AMA MAKAM ARACI ALINIYOR

Belediye emekçilerinin çok yetenekli ve kalifiye insanlar olduğunu ifade eden Bayraktar, belediye yönetiminin doğru yönetim sergileyemediği için personelden verim alınamadığını kaydetti. Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu verimsizlik beni çok üzüyor. Belediyenin araç gereç sıkıntısı varken, çok ihtiyaçmış gibi makam aracı alınıyor. Personel arkadaşlara mesajım, yeni döneme çok az bir süre kaldı. Sabretsinler. Yeni dönemde huzurlu, verimli, çalışanların mutlu olduğu bir yönetim olacak. Genel anlamda biz çağdaş, şeffaf, adil, herkese eşit derecede hizmet veren, bir belediyecilik anlayışıyla geliyoruz. Çocuklardan, gençlere, kadınlara, yaşlılara kadar belediyenin tüm kesimlere ulaşacağı ve insanların belediyeyi yanında hissedeceği bir anlayış ve proje bütünüyle geliyoruz."

8 YILDIR UNUTULAN AB FONLARINA BAŞVURACAĞIZ

CTP-BG belediyelerindeki hizmet anlayışının kılavuzları olacağını kaydeden Serdarlı Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar, özellikle Serdarlı'nın günlük hayatını etkileyen Mağusa ve Değirmenlik Belediyesi'nin en yakın örnekler olduğunu vurguladı. Serdarlı bölgesinin Mağusa ve Lefkoşa'ya 20-25 dakika mesafede Türk toprağı olan bir bölge olduğunu belirten Bayraktar, bu noktada TC Finansmanı yanında son 8 senede unutulan AB Finansmanına da başvurulacağını ve bölgeyi Kuzey Mesarya'nın çekim gücü haline getireceklerini söyledi.

TAHSİLAT ORANI DÜŞÜK, SPOR KULÜPLERİ SIKINTILI

Beldede tahsilat oranlarının çok düşük olduğuna dikkat çeken Bayraktar, bölge halkının hizmet alamadığı için fatura ve vergi borçlarını ödemek istemediklerini vurguladı. Bu noktada güven verecek bir anlayış ortaya koyacaklarını ifade eden Bayraktar, spor kulüplerinin de ciddi altyapı sıkıntıları olduğunu söyleyerek futbol ve avcılık atıcılık gibi kulüplerin sıkıntı içinde olduğu halde yaşattıkları başarıların kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti. Bayraktar, bunları kulüp yönetimleriyle görüştüklerini, bu noktada belediyenin ciddi desteği ve işbirliğiyle bu camianın sorunlarını ortadan kaldırmak için uğraş vereceklerini belirtti.

AĞILLAR SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Ağılların da bölgede büyük sorun olduğunu söyleyen Bayraktar, ağıllar bölgesindeki altyapı sıkıntıları nedeniyle, belediyenin pasif kalması ve yönetim eksikliği dolayısıyla bölgedeki insanların birbirine düşürüldüğünü belirtti. Bayraktar, yeni dönemde belediyenin üstüne düşen görevi layıkıyla yapacağının ve sorunların süratle çözüleceğinin sözünü verdi.

KÜLTÜRÜMÜZ YAŞATILACAK

Bölgemizde sivil toplum faaliyetlerinin belediye yönetiminin basiretsizliğine rağmen umut verdiğini vurgulayan Bayraktar, Gönendere ve Serdarlı'da faaliyet gösteren bu derneklere ek olarak diğer köylerde de bu tip faaliyetlerin oluşmasını amaçladıklarını belirtti. Bayraktar, "Bu derneklerimizin yarattığı bahar şenliklerinde yerel ürünlerimizin örneğin zeytin, hellim, sele sesta, yoğurt ve babutsa gibi değerlerimizin tanıtımına yönelik belediye olarak teşvikler ortaya koyacağız" dedi.

YAŞLILARIMIZIN EVİNE HİZMET GÖTÜRECEĞİZ

Yaşlıların evine hizmet götürecek anlayışı ortaya koyacaklarını söyleyen Bayraktar, projenin detaylandırma aşamasında olduğunu, yeni dönemde yaşlıların belediyeyi ailesindeki bir fert gibi yanında hissedeceğini belirtti. Bayraktar, köy meydanlarının tarihi değere sahip olduğunu ancak atıl pozisyonda olduklarını ve bunların çevre düzenlemelerinin yeni dönemde öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

SEÇİM TELAŞI FELAKETE NEDEN OLACAK!

Ova yollarının son 1 aya kadar çok kötü pozisyonda olduğunu vurgulayan Bayraktar, seçim telaşıyla ova yollarının döküldüğünü fakat derelerin içinin de topraklarla doldurulduğunu kaydetti. "Popülizm bize doğal felaketler sunuyor" diyen Bayraktar sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim bölgemiz geçmişte çok acılar çekti. Çok zor günler geçirdi. 74 döneminde bizim insanımız, bir ekmeği paylaştı, bir yatağı paylaştı, bir ağacın gölgesini paylaştı ve biz birbirimize çok yakın insanlarız, birbirimizi çok severiz. Son 8 senelik dönem bizim bölgemizin tarihsel değerlerine baktığımızda hakkedilen bir pozisyonda değiliz. Yeni dönemde güven veren, adil, şeffaf hesap verebilir bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Dolayısıyla yeni dönem adına halkımızdan onay bekliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.