İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mülteci Hakları Derneği Yayın Yüksek Kurulu'nu ziyaret etti

Mülteci Hakları Derneği Yayın Yüksek Kurulu'nu ziyaret etti

Mülteci Hakları Derneği (MHD), sığınmacı ve mültecilerin medyadaki temsili ve yazılı, görsel ve işitsel basında yer alan, sığınmacı ve mülteciler ile ilgili haberlerin ele alınışıyla ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında TAK ve Medya Etik Kurulu'nın ardından bugün Yayın Yüksek Kurulu'nu (YYK) ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 16/04/14 13:19
okuma süresi: 2 dak.
Mülteci Hakları Derneği Yayın Yüksek Kurulu'nu ziyaret etti
A- A A+

Toplantıya YYK'ndan Başkan İlkay Diren ve Koordinatör Ferhat Atik katılırken, MHD'nden ise Dernek Başkanı Ceren Göynüklü ve İletişim Sorumlusu Tegiye Birey katıldı.

Göynüklü'nün MHD'nin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bilgi vermesiyle başlayan görüşmede sığınmacıların medyada suçluymuş gibi yansıtılması, kimliklerinin güvenliklerini sarsacak şekilde ifşa edilmesi ve mültecilerle ilgili olumlu haberlere yer verilmemesi gibi sorunlar irdelendi. Birey MHD'nin bu konudaki çalışmalarına değinerek, işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Diren, MHD'nin çok önemli bir alanda çalışma yürüttüğünü ve iki kurum arası geliştirilecek diyalog ve fikir alışverişi ışığında bu önemli konuda işbirliğine çok sıcak baktğını belirtti. Atik, yazılı ve görsel basının sığınmacı ve mültecilere ilişkin mevcut söylem pratiğinin önemli bir sorun oldugunu belirterek, yürütülecek bilgilendirici faaliyetlerler ile bu sorunun önüne geçilebileceğine vurgu yaptı.

Toplantıda, bu hususlara ilişkin derinlikli tartışma zemini oluşturmak ve ortak çalışmaları hayata geçirmek adına işbirliğinin daha ileri götürüleceğine karar verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.