DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 8 dak.

Işısal: "En başarılısı Değirmenlik"

Işısal: "En başarılısı Değirmenlik"

İki dönemdir Değirmenlik Belediye Başkanlığı görevini sürdüren CTP-BG Başkan Adayı Osman Işısal "ülke sathında en başarılısı biziz" dedi…

Yayın Tarihi: 24/04/14 13:00
okuma süresi: 8 dak.
Işısal: "En başarılısı Değirmenlik"
A- A A+

Değirmenlik Belediye Başkanı ve CTP-BG Belediye Başkan Adayı Osman Işısal, 2010'dan beridir gerçekleştirdiği projeleri anlatarak Değirmenlik Belediyesi'nin ülkedeki 28 belediye içinde en başarılısı olarak anıldığını vurguladı…

Yeni dönemde Belediye'ye bağlı 16 köyün kalkınması için tüm gücüyle çalışacağını kaydeden Osman Işısal, birçok başarılı projeye imza atıldığını, pek çok tesisin hizmete girdiğini, altyapı, su ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığını, yeni dönemde ise Belediye Binası, Gençlik Merkezi ile Kapalı Spor Salonu gibi üç önemli proje üzerinde duracağını söyledi.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

İki dönemdir Değirmenlik Belediye Başkanı olan, CTP-BG Başkan Adayı Osman Işısal, Kıbrıs Postası'na özel açıklamalarda bulunarak, görevi süresince bölgede yaşanan gelişmeyi ve önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi öngördüğü projeleri anlattı.

"İlk dönemim borçları kapatmakla geçti"

İlk döneminin, kendinden önceye dayanan borçları kapatmak ve belediyenin araç gereçlerini artırmakla geçirdiğini kaydeden Işısal, ikinci yani son döneminde kalıcı yatırımlar yaptığını ve önümüzdeki dönemde ise Belediye Binası, Gençlik Merkezi ve Kapalı Spor Salonu olmak üzere üç önemli projeyi tamamlamanın öncelikli hedefi olduğunu söyledi.

FİFA Standartlarına uygun saha...

Değirmenlik Belediyesi'ne bağlı 16 köyde yapılan işlerle ilgili detaylı bilgi veren Işısal şunları kaydetti:

"Değirmenlik Belediyesi Balıkesir Spor Kulübü Sahası Şubat 2013'te tamamlandı. Bu saha FİFA standartlarına uygun olup FİFA Recommended Star 2 belgesi aldı.

Sadık Cemil Sahası yenilendi, saha zemini sentetik çim yapıldı, kenarları tellendi, altyapısı yenilendi ve tribün çatısı değiştirildi."

"Spor Kulübü Lokali tamamlandı"

"Cihangir ve çevre köylerdeki gençlerin futbol faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar yaratıldı, Değirmenlik Spor Kulübü Lokali tamamlandı. Bu lokalde 300 m2'lik 200 kişi kapasiteli, çok amaçlı salon, 4 adet dükkan, 1 adet büfe, duşluklar ve soyunma odaları ve binaya hizmet edecek otopark alanı bulunuyor."

Gaziköy'e çok amaçlı tesis

"Ayrıca, Gaziköy halkının spor ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri çocuk oyun grupları, Spor Fitness aletleri, dinlenme alanları, kapalı alan engelli, Bay ve Bayan WC binası, hazırlık odası, açık hava çok amaçlı alan düğün, festival, konser ve birçok kültürel faaliyetlerin yapılabileceği 4900 m2 açık ve kapalı alanı olan Gaziköy Düğün Salonu ve Sosyal Tesisleri tamamlandı. Gaziköy Anaokulu'nun mevcut tuvaletlerinin ana binadan uzak olması ve kış aylarında çocuklarımızın güvenlik ve sağlık yönünden eksikliklerin giderilmesi için ana bina üzerine yeni Bay/Bayan tuvaletleri yapıldı."

Dilekkaya'ya Sağlık Ocağı, Belediye Ofisi, Muhtarlık Binası

"Dilekkaya'da 165 m2 kapalı alanı kapsayan Dilekkaya Sağlık Ocağı, Belediye Ofisi ve Muhtarlık Binası hizmetlerini barındıran binanın inşası tamamlanarak, çevre köylerinin hizmetine sunuldu. Bölge halkının düğün, nişan ve festival faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alan içerisinde çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanları tamamlandı."

Düzova'da su şebekesi tamamlandı

"Düzova'da 7 bin metrelik asfalt yapımı tamamlandı, yaklaşık 7 bin metre olan su şebekesi yapıldı ve köy içindeki ana köprü yapımı bitti. Ayrıca, Kırıkkale köyünde su baskını oluşmasını önlemek için gerekli noktaklarda köprü çalışmaları yapıyoruz."

"Personelin sosyal hakları eksiksiz"

Osman Işısal, Değirmenlik Belediye Başkanlığı görevine 2006 yılında başladığını hatırlatarak, göreve geldiğinde personelin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primlerinde dokuz yıllık geriye dönük borç olduğunu ve ilk dört yılında geriye dönük prim borçlarını kapattığını anlattı. Prim borçlarını kapatırlen %220 faiz ödediği dönem olduğunu aktaran Işısal, şu anda tüm personelin eksiksiz sosyal haklara sahip olduğunu, fazla çalışmaları gerektiğinde ise ek mesai ödeneği aldıklarını kaydetti.

Belediye'de 175 personel olduğu bilgisini veren Işısal, tümünün de kadrolu olduğunu vurguladı.

Geleceğe yönelik 3 önemli proje...

Yeni dönemde yapmayı planladığı projeleri de anlatan Işısal, özellikle Belediye Binası, Gençlik Merkezi ile Kapalı Spor Salonu yapılması gibi önemli üç proje üstünde durduğu ifade etti.

"Belediye hizmetleri tek çatı altında toplanacak"

Işısal sözlerini şöyle sürdürdü: "Değirmenlik Belediyesi şu anda yapı olarak üç ayrı yere bölünmüş bir haldedir. Başkanlık binası olan merkez bina, Minareliköy'deki İmar ve Bayındırlık'ı, Yaşlılara Hizmet Birimi'ni ve vezneyi içinde barındıran prefabrik bina ile Beyköy'de bulunan Çevre Sağlığı bölümü. Bu bakımdan, yapılacak olan yeni binamız ile tüm hizmetleri tek çatı altında toplamayı ve halka daha kaliteli, derli toplu bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu proje şu anda Şehir Planlama Dairesi'ndedir ve seçimden sonra temeli atmayı planlıyoruz."

"Gençlik Merkezi proje çalışmaları başladı"

"Bir diğer projemiz Gençlik Merkezi'nin yapılmasıdır. Proje çalışmalarına başlandı. Mağusa'da bulunan iki gençlik merkezi yerinde incelendi ve oradaki yapıların adaptasyonlarını bizim yapacağımız Gençlik Merkezi'ne uygulayacağız. Yer olarak ise Değirmenlik'in girişinde bulunan ve daha önce sinema olarak kullanılan boş alan düşünülmektedir."

"Kapalı Spor Salonu çok önemli"

"Belediye olarak yapmayı planladığımız üçüncü proje ise Kapalı Spor Salonudur. Genelde futbola büyük yatırım yaptık ama sadece futbol ile olmaz. Bu kapalı spor salonunu yapmamız durumunda voleybolu da, basketbolu da, diğer spor dallarını da hatta konserleri de içerisinde yapabileceğiz. Bu bakımdan kapalı spor salonu çok önemlidir."

Yaşlılar için Gündüz Bakım Evi...

"Ayrıca, ortalama 600 metre kare olarak planlanan Gündüz Bakım Evi projemiz var. Burada tıbbi hizmetler, yardımcı hizmetler, hemşirelik hizmetleri, psikoterapi, fizyoterapi, ulaşım hizmetleri ve sosyal aktiviteler Değirmenlik Belediyesi tarafından yaşlılarımıza sunulacak."

"Bütün köylerimiz bizim bir parçamız"

Değirmenlik Belediyesi demek sadece Değirmenlik demek değildir. Bütün köylerimiz bizim bir parçamızdır. Ve biz verdiğimiz çağdaş hizmetlerle köylülüğü ortadan kaldırmaya çalışmaktayız. Önümüzdeki dönem içerisinde bahsettiğim projeleri yaparken, daha küçük çaplı işlerimizi de tamamlamaya devam edeceğiz.

KKTC'de 28 belediye var. Bu 28 belediye içinde en başarılı belediye olarak anılıyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Demek ki Değirmenlik Belediyesi olarak birşeyler yapabiliyoruz. Bu da belde halkımızdan aldığımız gücümüzün eseridir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.