SERDARLI
okuma süresi: 8 dak.

Serdarlı Belediyesi'nde mezar kavgası

Serdarlı Belediyesi'nde mezar kavgası

Serdarlı Belediyesi'nde kadrolu dört işçininakıllara durgunluk veren iddiasına göre, belediye başkanı Tirmen Köyü'nde kendilerine tehditle mezar kazdırıyor…

Yayın Tarihi: 14/06/14 11:30
okuma süresi: 8 dak.
Serdarlı Belediyesi'nde mezar kavgası
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan dört işçi "Kadroluyuz, sigortalarımız yatmıyor. Belediye BaşkanıMehmet Kerimoğlu, ne zaman itiraz etsek bizi tehdit ediyor. Hatta bu sıcakta kepçe olmasına rağmen bilinçli olarak bize mezar kazdırıyor.Düşününbiz kendi cebimizden kepçe kiralamaya kalktık kepçeyi geri çevirdi" ifadelerini kullandılar…

İddialara cevap veren Serdarlı Belediyesi Başkanı Mehmet Kerimoğlu ise köyde dün gömülmesi gereken cenaze için personele mezar kazdırdığını söyledi. Kerimoğlu, kepçenin bozuk olduğunu, cenazeyi de ortada bırakamayacakları için boşta olan personele mezar kazdırdığını belirtti.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU- Elif ŞEN

Serdarlı'ya bağlı Tirmen Köyünde dün yaşananlar duyanları ve görenleri hayrete düşürdü. 4 belediye işçisinin öğlen sıcağında ellerinde kazma, kürekle mezar kazdıkları gazetemiz Kıbrıs Postası tarafından görüntülendi. 4 kadrolu belediye işçisi, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu'nun tehditle kendilerine mezar kazdırdığını söyleyerek, "Bu sıcakta saat 11,30'dan akşama kadar mezar kazdık. Üstelik başkan ne zaman bir şeylere itiraz etsek bizi tehdit ediyordu. Belediyenin kepçesi olmasına karşılık bu mezarı bize kazdırdı, biz kepçe kiralamaya kalktık kepçeyi geri çevirdi" dedi.

Ramazan Yıldırımlar: "Kiraladığımız kepçeyi geri döndürdü"

"Şu anki belediye başkanımızın işçisinin yanında küçücük bir değeri bile yok. Kadrolu işçi olmamıza ve sigortalarımızın yatmamasına karşılık ne zaman bir şeylere itiraz etsek bizi tehdit ediyor. Dün bizi saat 11,30 da Tirmen Mezarlığına mezar kazmaya gönderdi hem de aşırı sıcakta. Saatlerce öğlen arası bile vermeden zorla 4 kişi mezar kazdık. Üstelik kendi aramızda mezarı kazmak için kendi cebimizden karşılayarak kiraladığımız kepçeyi de yoldan çevirerek, bizi kazma kürekle bu sıcakta mezar kazmak zorunda bıraktı."

Metin Büyüksoy: "40 derece sıcakta mezar kazıyoruz"

"Şimdiki belediye başkanının bizi mezar kazmak için 40 derece sıcakta mezarlığa gönderdi üstelik ben ve arkadaşlarım tansiyon hastası olduğumuz halde. Saat 4 oluyor ve biz saat 11,30'dan beri mezar kazıyoruz yemek bile yemedik ve mola yapmadık. Üstelik bu işleri yapmak için tehdit edildik."

Sayim Payaz: "Bizi tehdit etti"

"20 senedir Serdarlı Belediyesinde çalışıyorum ve görevim depoculuk, saat 11,30'a kadar temizlik yaptığım halde 11,30'dan sonra bizi mezar kazmaya gönderdiler. Bunu yaparken kasıtlı yaptıklarını düşünüyoruz çünkü belediyenin şirosu ve kepçesi olduğu halde lastik patlak gerekçesi ile bizi buraya kazma kürekle bu sıcakta mezar kazmaya gönderdiler. Lastikçi patlak lastiği tamir etmek için geldi ve onu da geri gönderdiler. Bunun üzerine arkadaşlarla dedik ki biz o zaman ortaklaşa bir kepçe kiralayalım, başkan bu kepçeyi de biz cebimizden ödeyeceğimiz halde geri çevirdi. Üstelik birde bu mezarı kazmazsak 2 gün ödeneksiz, 2 gün de öyle.. 4 gün uzaklaştırma cezası verecek diye tehdit etti.

Ahmet Karapaşa: "İş tehditle yaptırılmaz"

"Biz mezar kazmaktan şikâyetçi değiliz, kazmak da zorundayız. Ama bir iş yaptırılacaksa bu işi tehditle yaptırmaları hoş değil. Biz bu mezarı kazacağız sonrada bu ölünün ruhu huzura erişene kadar, Allah'ın hikmetine kavuşana kadar da buradan ayrılmayacağız."

***

Çalışana rahatlık battı

Konuyla ilgili iddialara gazetemiz aracılığıyla cevap veren Serdarlı Belediyesi Başkanı Mehmet Kerimoğlu, köyde gömülecek cenazenin ortada kalmaması nedeniyle personelini görevlendirdiğini belirtti. Kerimoğlu bir mezar kazmanın ortalama bir buçuk saatte biteceğini ifade ederek "Ben bu iş için 4 personel görevlendirdim. Belediyemize ait kepçe bozuktu ve cenazeyi ortada bırakmamız söz konusu değildi. Açıkça ifade etmeliyim ki çalışana rahatlık battı" şeklinde konuştu.

"Bütün belediyeler bu sıkıntıyı yaşıyor"

Belediye personelinin kendi imkanlarıyla kepçe tuttuğu konusunda hiçbir bilgisi olmadığını söyleyen Kerimoğlu, sosyal sigorta primleriyle ilgili eksi yatırımlar için de "Bu sadece bizim değil, bütün belediyelerin yaşadığı bir sıkıntıdır. Özellikle kırsal kesimlerdeki belediyelerde yaşanan ekonomik problemler nedeniyle yatırımlar aksamaktadır" dedi.

***

"İnsanlık ayıbıdır"

Öte yandan yaşanan gerginliğin ardından bir basın açıklaması yapan CTP-BG Serdarlı Belediye Başkan AdayıSalih Bayraktar, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek demokrasinin işlediği bu süreçte meydana gelen tatsızlıklar yüzünden açıklamada bulunma gereği duyduğunu ifade etti. Bayraktar basın açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

"İnsanlık ayıbıdır"

Bademliköy'de ikamet eden yurttaşımız dünhakkın rahmetine kavuşmuş ve ailesinin yanına Tirmen köyümüze defnedilmek istenmiştir. Böylesi insani bir olayda belediyemizde bulunan kazıcı aracının (diggerloader) lastiğinin patlak olması sebebiyle mevcut Belediye Başkanı, belediye emekçilerimize kazma kürekle mezar kazmaları talimatı vermiştir. Böyle bir zamanda böyle bir teknolojik ilerlemenin içerisinde, lastiği patlak diye yaşadığımız yaz mevsiminde emekçilerimize yapılmak istenen bu zulüm en hafif tabiriyle insanlık ayıbıdır.

"Emeğe verilen değer ortaya kondu"

Çalışanlar bu duruma karşı çıktığında ise "Yapmazsınız 2 günlük ücretinizi maaşlarınızdan keserim" tehdidi ile karşılaşmıştır. Çalışanlar aralarında yardımlaşarak dışarıdan kazı aracı getirmiş ancak Belediye Başkanı aracın önünü kesip geri göndermiştir.

Bir belediye başkanının bir lastik değiştiremeyecek kadar iradesiz olması çıktığımız Yıldızlı Belediyecilik anlayışının ne kadar doğru olduğunun da göstergesidir. Bir yöneticinin kendi çalışanlarına bu derece vicdansız bir davranış sergilemesi kalbindeki insan sevgisini ve emeğe verdiği değeri de ortaya koymuştur.

"Dayanışma ruhunu yeniden yaratacağız"

Yıldızlı Belediyecilik emeğe saygıdır, insan sevgisidir, iyi yönetmektir, irade göstermektir, hem çalışanını hem vatandaşını mutlu edebilecek yönetim anlayışı demektir. Yıldızlı Belediyecilik tıpkı bugün Serdarlı Belediye çalışanlarının kendi aralarında gösterdikleri yardımlaşma sonucu dışardan getirilen kazı aracında olduğu gibi dayanışmadır. Biz bu güzel bölgemizde geçmişte birçok kez yaptığımız gibi dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yeniden yaratacağız.

Biz bölgemizin tarihine, insanına, kültürüne, geleneklerine, öz değerlerine saygı duyan ve bu değerlere sahip çıkıp geliştireceğimize söz verdiğimiz Yıldızlı Belediyecilik anlayışımızla 16 gün sonra yeni dönemi başlatıyoruz. Bu üzücü ve hatırlanmak istenmeyecek dönemin ardından yeni dönemi kolektif, şeffaf, katılımcı ve kurumsallaşmış bir yönetim anlayışıyla inşa edeceğimize inanıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.