ESENTEPE
okuma süresi: 7 dak.

UBP Esentepe Başkan adayı Aygün: "Büyük projelerimiz var"

UBP Esentepe Başkan adayı Aygün: "Büyük projelerimiz var"

Esentepe'de bugüne kadar geleneksel belediye hizmetlerinin dışına çıkılmadığını kaydeden UBP Esentepe Belediye Başkan Adayı Muhammet Aygün, "Bizim bölgemizi yerel ve uluslararası turizm merkezi haline getirecek ve bölgeye mimari bir kimlik de katacak çok büyük projelerimiz var" dedi…

Yayın Tarihi: 25/06/14 08:23
okuma süresi: 7 dak.
UBP Esentepe Başkan adayı Aygün: "Büyük projelerimiz var"
A- A A+

Bölgede ciddi çevre sorunları olduğunu söyleyen Aygün, bunların başında Teknecik Santrali'nin geldiğini belirterek, Teknecik'in insanlarımızı daha fazla zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Bir hukukçu olarak insanların tazminat davası açması için bizzat öncülük yapacağım, bu davaları ücretsiz olarak takip edeceğim" dedi.

"Uygulamaya Karaağaç'tan başlayarak, tüm bölgeyi Eko Turizm ve organik yaşam bölgesi haline getireceğiz" diyen Aygün, projelerin hazırlandığını ve Eko Turizm kapsamında ormanın zeytin ve harnup ağaçlarıyla zenginleştirilerek, orman kalitesini artıracak düzenlemeler yapılacağını anlattı.

Çadır ve karavan turizmi projesinden bahseden Aygün, "Bölgemize gelen turistler otel ve pansiyonlara alternatif olarak orman içerisinde ve sahilde oluşturacağımız çadır ve karavanlarda da kalabilecek. Çadır-Karavan turizmi için altyapı hizmetleri belediyemiz tarafından ilk altı ay içinde tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Esentepe Belediye Başkan Adayı Muhammet Aygün, çevre, yaşlılar ve gençlerle ilgili konuların kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, bu konuların kendileri için "kırmızıçizgiler" olduğunu ve özel önem vereceklerini ifade etti.

"İkametgâhımı değişeceğim"

"Hedefim seçimi kazanmak. Kazandıktan sonra ise Esentepe beldesine 24 saat verimli hizmet verebilmek için ikametkahımı değiştireceğim" diyen Aygün, projelerini Kıbrıs Postası ile paylaştı.

Yaşlılar ve engellilere özel ilgi

Aygün şunları kaydetti:

"Esentepe'de geleneksel belediye hizmetlerinin dışına çıkılamadı. Bizim geleneksel belediye hizmetlerini aksatmadan sürdürmenin dışında bölgemizi yerel ve uluslararası turizm merkezi haline getirecek büyük projelerimiz var.

Bölgemizde bir sağlık ocağı bulunuyor ama ambulansı yok. Oraya bir ambulans temin etmek önceliklerimizdendir. Yaşlılarımız ve engellilerimizle birebir ilgileneceğiz. Bir minibüs alarak, bu kişilerin maaş ödenme günleri veya Çarşamba pazarı günleri gibi günlerde Girne'ye ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlayacağız."

"Gençlerimize çok değer veriyoruz"

"Gençlerimize çok değer veriyoruz. Esentepe Spor Kulübü ada genelinde isim yapmış bir kulübümüzdür. Bu kulübümüzün birinci lige yükselmesi için belediye olarak maddi-manevi destek olmak görevimizdir.

Ayrıca sporda başarılı olan veya derslerinde başarılı olup da mali durumu iyi olmayan gençlerimize burs sağlanması için üniversitelerle görüşüp bu talebimizi ileteceğiz.

Temeli atılmış olan bir Kapalı Spor Salonu projesi var ancak yarım kaldı. Bunun için finansal kaynak yaratarak tamamlamayı hedefliyoruz.

Ayrıca gençlerimizin bölgeden göçünü engellemek için kırsal kesim arsası sağlayacağız."

"Teknecik'in insanlarımızı daha fazla zehirlemesine göz yummayacağız"

Muhammet Aygün, Esentepe bölgesinde Teknecik Elektrik Santrali başta olmak üzere ciddi çevre sorunları olduğunun altını çizdi.

Teknecik Santrali'nin insanları daha fazla zehirlemesine göz yummayacağını vurgulayan Aygün, "Ben Belediye Başkanı olduğumda, hukukçu bir başkan olarak insanların bireysel tazminat davası açması için öncülük yapacağım, bu davaları ücretsiz olarak insanlar için açıp, takip edeceğim. Davaları gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacağım.Teknecik'in verdiği zararı engellemenin tek yolu bacalara filtre takılmasıdır. Davaların sonunda filtrelerin takılmasını sağlayamazsak, gerekirse santralin önündeki anayolu kapamaya varan etkili eylemler gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"Eko turizm bölgesi yaratacağız"

Esentepe Bölgesi'ni organik yaşam bölgesi haline getirecek dev bir proje hazırladıklarını ifade eden Aygün, Karaağaç'tan başlayarak tüm bölgeyi Eko Turizm bölgesi haline getireceklerini açıkladı. Eko turizm kapsamında ormanın zeytin ve harnup ağaçları ile zenginleştirileceğini ifade eden Aygün, "Hem bölgelinin ekonomik gelir sağlayabileceği hem de ormanın kalitesini artıracak bir düzenleme yapacağız. Bölge aynı zamanda turistler için de bir cazibe merkezi olacak" dedi.

"Çadır ve karavan turizmi önümüzdeki yaz başlayacak"

Çadır ve karavan turizmi projesinden de bahseden Aygün, "Çadır ve karavan turizmi başlatacağız. Bölgeye gelen turistler otel ve pansiyonlara alternatif olarak orman içerisinde ve sahilde oluşturacağımız çadır ve karavanlarda da kalabilecek. Hem yerel hem uluslararası turizmin odağı haline gelmek istiyoruz. Çadır ve karavan turizmi için gerekli altyapı hizmetleri belediyemiz tarafından ilk altı ay içinde tamamlanacak. Önümüzdeki yaz döneminde çadır ve karavan turizmi başlayacak" dedi.

"Bölgeye mimari karakter kazandıracağız"

Aygün sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgeye mimari bir kimlik kazandırmak istiyoruz. Ormandaki yürüyüş yollarına ek olarak, yörenin tüm yerleşim birimlerine bir mimari karakter kazandırılmasını planlıyoruz.

Ayrıca, Esentepe altındaki sahil şeridine çocuk parkı, kafeterya ve yürüyüş parkuru yapma projemiz var."

"Belediyeye tahsis edilen arazi kesinlikle peşkeş çekilmeyecek"

"Esentepe plajının bu yaz sezonunda kafeteryası, şezlongları, duş kabinleri ve soyunma odalarıyla hizmete girecek şekilde düzenlenmesini ve ücretsiz olarak halkın hizmetinde olmasını hedefliyoruz. Yine bu plaj üzerinde belediyeye tahsis edilmiş bir arazi bulunuyor. Bu araziye tatil köyü yapılacak ve ne plaj ne tahsis edilen bu arazi kesinlikle hiç kimseye peşkeş çekilmeyecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.