AKDOĞAN
okuma süresi: 4 dak.

"Asrın Projesi" elektrik akımını kesti!

“Asrın Projesi” elektrik akımını kesti!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi kapsamında KKTC'de devam eden boru döşeme çalışmaları devam ederken önceki gece geç saatlerde Akdoğan Köyünde elektrik şebekesi kazı çalışmaları nedeniyle zarar gördü. Kıbrıs Postası'na bilgi veren Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, belediyeden kazılarla ilgili herhangi bir izin alınmadığını özellikle belirterek boru hattını patlatan araç şoförünün tutuklandığını söyledi.

Yayın Tarihi: 11/03/15 08:26
okuma süresi: 4 dak.
“Asrın Projesi” elektrik akımını kesti!
A- A A+

Kıbrıs Postası
"Asrın Projesi" olarak da bilinen Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi kapsamında KKTC'de devam eden boru döşeme çalışmaları devam ederken önceki gece geç saatlerde Akdoğan köyünde elektrik şebekesi kazı çalışmaları nedeniyle zarar gördü.

Alınan bilgiye göre 11.000 voltluk elektrik şebekesinin zarar gördüğü boru döşeme çalışmaları sırasında, köyün yarısı elektriksiz kaldı.

Elektrik akımı Akdoğan Belediyesi ve KIB-TEK çalışanlarının çabalarıyla gece geç vakitlerde tekrar geri geldi.

Kıbrıs Postası'na bilgi veren Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, kazı çalışmalarının gün içinde devam ettiğini, belediyeden kazılarla ilgili herhangi bir izin alınmadığını da söyledi. Latif, Elektrik Kurumu'nun yaşanan olayla ilgili şikayetçi olduğunu, boru hattını patlatan araç şoförünün tutuklandığını söyledi.

Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi: "İşiniz boru"
Öte yandan Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi'de konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana hem köyümüzün hem bölgemizin hem de ülkemizin sorunlarına karşı sessiz kalmayacağımızı belirtmiştik.

UBP döneminde "Asrın Projesi" adıyla adamızda başlatılacağı sinyalleri verilen ve şu anda CTP-DP hükümetleri döneminde de devam eden suyun özelleştirilmesi süreci adım adım ilerliyor. Bu proje başlatıldığı ilk günden itibaren doğaya zarar veriyor. İlk önce TC ayağında projenin başlaması için tam 3 köy sular altında kalmış ve köylüler yerlerinden olmuştur. Ardından denize boruların döşendiği sıralarda denizde ciddi yarıklar oluşmuştur. Adamıza girdiği ilk günden itibarense her yerde yolları işgal etmiştir.

Bazıları hala "Yaşasın! TC bize su getiriyor" diyedursun, bazıları da "Bizim parti başlatmadı, şunun suçu, hayır bunun suçu" diye takıladursun; gerçek şu ki memleketimizin suyu TC'den gelen bu şirkete özelleştiriliyor hatta peşkeş çekiliyor. Ve buna meclistekiler dur diyecek basireti gösteremiyor. Kendi suyumuz hem biz Kıbrıslı Türklere pahalıya satılacak hem de yanında getirdiği ekolojik talanla bizlere zarar verecek.

Proje henüz yapım aşamasındayken bile, geçtiğimiz günlerde, köyümüzde ciddi bir tehlike oluşturmuştur. Köyümüzün ulaşım akışını bozmakla da kalmayıp 11.000 Voltluk elektrik şebekesine de bilgisizlikten ve bu ülkenin yetkili kurumlarıyla iletişimsizlikten dolayı zarar vermiştir ve saatler süren elektrik kesintilerine sebep olmuştur.

Bu pisliğin temizliği ise köyümüz belediyesinin ve KIB-TEK emekçilerinin omuzlarına yük kalmıştır. TC Elçiliği belediyelerin projelerini finanse sözü verdiğinden, neredeyse tüm belediyeleri kendine bağlamıştır.

Bizler AFSA olarak köyümüzün ve memleketimizin suyunu hiçbir projeye değişmediğimizi ve suyun her şeyden daha önemli olduğunu kamuoyuna bildirirken bu TC şirketine ve ülkemizde bunlarla işbirliği yapanlara diyeceğimiz; İŞİNİZ BORU!

Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi (AFSA) (a)
İsmail ÖZUÇAR

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.