ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Siber: "Biz o mektubu 4 ay önce gönderdik!"

Siber: "Biz o mektubu 4 ay önce gönderdik!"

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, hellim konusunda dört ay önce AB Komisyonu ve BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Eide'ye mektup yazdığını söyleyerek bu süreçteki tüm ısrarlara rağmen sessiz kalan Eroğlu'nun seçim kaygısıyla dün AB Komisyonu'na bir mektup göndermesini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 17/03/15 15:14
okuma süresi: 3 dak.
Siber: "Biz o mektubu 4 ay önce gönderdik!"
A- A A+

Siber, "Umarım geç kalınmış bir girişim değildir. Toplumsal haklarımızın daha aktif ve dinamik şekilde peşine düşmemiz gerekiyor" dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam CTP-BG Alsancak Ocak Örgütü'nün düzenlediği resepsiyona katıldı. Aylar önce, 14 Aralık 2014 tarihinde mecliste temsil edilen tüm siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelip konuyu görüştüğünü dile getiren Siber, hellimin bir tek Kıbrıs'ta üretilmesi kararını desteklediklerini ancak Kıbrıslı Türk üreticilerin Rum Tarım Bakanlığı'ndan izin alması gerektiğini yönündeki kararı doğru bulmadıklarını belirtti. Siber, "Bu konuda başlattığımız girişimlerin bizler adına olumlu sonuçlar doğurmasını bekliyoruz, aksini düşünmek dahi istemiyorum" dedi.

BİZİM İÇİN FELAKET OLUR

KKTC'nin ihracatının yüzde 25'ini oluşturan hellimin bir tek Rum Tarım Bakanlığı'nda tescil edilecek olmasının Kıbrıslı Türklerin ihracatını engelleyeceğini ifade eden Siber, bu konuda toplum liderliği statüsüyle girişim yapma olanağına sahip olan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'ndan, AB ve BM nezdinde girişim yapmasını beklediklerini ancak bu girişimi zamanında yapmadığını belirtti. Yaşanan gelişmeler üzerine inisiyatif alan ve AB Komisyonu ile BM Özel Temsilcisi Eide'ye mektup yazan Dr. Sibel Siber, Derviş Eroğlu'nun konunun üstünden dört ay geçtikten sonra mektup yazma girişiminde bulunmasını değerlendirdi.

AKTİF VE DİNAMİK BİR LİDERLİK

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hellim krizinin patlak verdiği günlerde girişim yapmayarak sessiz kaldığına vurgu yapan Siber, "Umarım geç kalınmış bir girişim değildir. Artık toplum lideri olarak uluslararası tanınmışlık statüsünü kullanarak toplumsal haklarımızın peşine düşen aktif ve dinamik bir liderliğe ihtiyacımız var" dedi. Kendisinin Meclis Başkanı sıfatıyla inisiyatif aldığını ve mecliste temsil edilen tüm siyasi parti başkanlarını toplayıp konuyu görüştüğünü kaydeden Siber, parti başkanlarının da onayını aldıktan sonra BM Özel Temsilcisi Eide ve AB Komisyonu'na bir mektup gönderdiğini aktardı. Hellimin Kıbrıs'ta üretilmesine destek verdiklerini ancak tescilinin sadece Rum Tarım Bakanlığı'nca yapılmasını kabul edilemez bulan Siber, Eroğlu'nun o dönemlerde sessiz kalması üzerine mektubu kendisinin yazıp göndermek zorunda kaldığını, şimdi ise seçime yönelik olarak bu tür girişimlerde bulunulduğunu söyledi. Siber, hellim konusunun lehimize sonuçlanması beklediklerini, iki halkın yararına olacak şekilde düzenlenmesini gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.