ÇATALKÖY
okuma süresi: 2 dak.

"Kurşun askerin utancı" büyük beğeni topladı

"Kurşun askerin utancı" büyük beğeni topladı

Çatalköy Belediyesi 5.Beşparmaklar Tiyatro Festivali'nde 30 Mart Pazartesi günü sabah saatlerinde Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nın "Kurşun Askerin Utancı" adlı çocuk oyunu beldemiz ve belde dışındaki okullardan katılan birçok öğrenci tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Yayın Tarihi: 31/03/15 13:56
okuma süresi: 2 dak.
"Kurşun askerin utancı" büyük beğeni topladı
A- A A+

Haluk Işık'ın yazdığı Nergül Tuncay'ın yönetmenliğini yaptığı çocuk oyununun konusu ise şöyle; Savaşı sever misiniz? Desem eminim cevabınız hiç tartışmasız hayır olacaktır. Ne yazık insan oğlu neredeyse kendini bildi bileli birbiriyle sonu olmayan bir savaş içerisinde. Oysa barış içinde mutlu ve huzurlu yaşamak tüm insanlığın hak ettiği bir yaşam biçimidir. İşte oyunun da temel konusu savaş ve barıştır. Savaş meraklısı olan Kral Pinoke'nin gözünü hırs bürümüştür, bunlardan habersiz olan "Kurşun Asker" de istemeden kendini bu olayların tam ortasında buluyor. Sevgi ve barış her zaman olduğu gibi kurtarıcı bir güç olarak Kurşun Asker'in yardımına koşuyor. Serüven bu 4 ana rol üzerinden süregelmektedir. Şu an çok yakınımızda da savaşın olması, bu oyunu oynamamızdaki en önemli nedenlerin başında geliyor.

Günün sonunda Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ekibine Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik çiçek ve plaket takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.