ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Özersay: "En önemli engel şahsi menfaatler"

Özersay: "En önemli engel şahsi menfaatler"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Kudret Özersay, gönüllülerden oluşan bir grupla seçim ertesi bölgelere teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24/05/15 13:34
okuma süresi: 3 dak.
Özersay: "En önemli engel şahsi menfaatler"
A- A A+

Alsancak ve civarına yaptığı ziyaretler sırasında konuşan Kudret Özersay "Bu ülkede değişimin ve ilerlemenin önündeki en önemli engel şahsi menfaatlerdir. Toplum olarak kendi kendimizi, davranışlarımızı sorgulamak durumundayız. Sorumluluğu sadece siyaset yapanlara atmak kolaya kaçmak olur. Geldiğimiz noktada bu ülkede siyaset yapanların sorumluğu tabi ki çok büyük, ancak sorunlar sadece siyasileri değiştirmekle, yenilemekle bitmeyecek. Artık toplumsal yararı düşünmek, şahsi menfaatleri bir kenara koymak zorundayız. Toplum olarak siyasilere dönük taleplerimizi sorgulamak, kişisel menfaat odaklı olanları artık bir kenara koymak durumundayız" dedi.

Özersay "sistem aynı kalsın, var olan çarpık yapıya dokunulmasın ve yeni bir siyasi parti bu yapı içinde hükümet olup aynı düzeni devam ettirsin anlayışı varsa yeni bir siyasi partinin anlamı yoktur. İhtiyacımız olan şey köklü değişimdir, kısır döngüyü kırcak nitelikte değişimdir. Bunu Parlamenter sistemden bir başka sisteme geçelim anlamında söylemiyorum: Evet bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. Toplum olarak buna hazır mıyız? Bizim için asıl kritik soru budur" dedi.

Alsancak ve civarına yaptığı ziyaretler sırasında seçim sürecinde kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür eden Özersay bölge ziyaretlerine devam edeceklerini ve bu süreçte toplumun talebinin ne olduğunu sağlıklı şekilde saptamak için çalışacaklarını vurguladı. Bu tür süreçlerde gerekli unsurların başında gerçekten toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görecek, güven uyandıracak bir kadro olduğunu da vurgulayan Özersay "geri döndürülemez şekilde başlayan bu değişim sürecinin daha da ileriye taşınması için görev sadece ülkede siyaset yapanların değil aynı zamanda toplum olarak hepimizindir. Sadece seçim dönemlerinde değil her zaman hesap sormak, denetlemek ama bunları sadece kendi menfaatimiz için değil toplumsal yarar için yapmak durumundayız. Tabi ki ülkede siyaset yapacak olanların niteliği ve ülke yararına çalışmaları çok önemlidir ancak sadece bu, değişimin ileriye taşınması için yeterli olmayacaktır. Toplum olarak siyasilere dönük taleplerimizi sorgulamak, kişisel menfaat odaklı olanları artık bir kenara koymak durumundayız" dedi.

Kudret Özersay, siyasi bir parti kurulması konusunda bir karar vermediklerini yineleyerek, bölgelere ziyaretler yaparak ve toplumda kanaat önderi durumundaki isimlerle ve sivil toplum örgütleriyle görüşerek değerlendirme yapmayı sürdüreceklerine dikkat çekti. Özersay, istişare sürecinin tamamlanması ertesinde bundan böyle nasıl bir yol yürüneceğini, hangi adımların atılacağını toplumla paylaşacaklarını da vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.