YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek'ten Yeniboğaziçi Belediyesine ziyaret...

Dinçyürek'ten Yeniboğaziçi Belediyesine ziyaret...

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Yeniboğaziçi'nde yapılan çalışmalar sonucu çıkacak yeni kaynaklarla bölgede yaşanan su sıkıntısının kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 01/07/15 12:24
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek'ten Yeniboğaziçi Belediyesine ziyaret...
A- A A+

Bakan Dinçyürek, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir'i makamında ziyaret ederek Belediyenin, Bakanlığına bağlı daireleri ilgilendiren sorunları konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Dinçyürek, daha önceden Başkan Katip Demir ile istişare içerisinde olduklarını ve bu kapsamda Salamis yolunun deniz cephesinde olan konutlarda yaşanan su sorununun altyapı eksikliklerini giderme adına, projeyi çıkarıp kaynak bloke ettirdiklerini ve bu hafta ihaleye çıkılacağını söyledi.

İhale sonrası yapılacak çalışmayla birlikte bu bölgede yıllardır yaşanan ve çözülmeyen bir sorunu ortadan kaldırmış olacaklarını ifade eden Dinçyürek, Belediyenin de kendine ait çalışmaları gerçekleştirmesinin ardından su tedarikinin sağlanmış olacağını belirtti.

Bakan Dinçyürek, bunun yanısıra yaz dönemi olması nedeniyle Yeniboğaziçi Belediye sınırları içerisinde yaşanan su ihtiyacının giderilmesi adına ek su kaynağı yaratılması için de çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Jeoloji ve Maden dairesinin bölgede çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Dinçyürek, yeni kaynağın bulunması halinde çok kısa bir süre içerisinde vatandaşın kullanımına sunulacağını ve vatandaşın yaz aylarını sorunsuz geçirmesinin sağlanacağını belirtti.

Başkan Demir'e Bakanlıkla yaptığı işbirliği nedeniyle teşekkür eden Dinçyürek, Belediye ile önümüzdeki dönemde de yeni çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de konuşmasında bölgede yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin su sıkıntısı olduğunu vurgulayarak Bakan Dinçyürek'in yapmış olduğu girişimlerin bu sıkıntının çözülmesinde önemli bir rahatlama getireceğini söyledi.

Salamis yolu bölgesindeki konutlarda yaşanan su sıkıntısının da Bakan Dinçyürek'in girişimleriyle sonuçlandırıldığını belirten Demir, yapılan işbirliği nedeniyle teşekkür etti.

Görüşme sonrasında Bakan Dinçyürek ve Başkan Demir, Yeniboğaziçi Belediyesi Parkında incemelerde bulundu.

Dinçyürek'in ziyaretinde Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.