EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ'de Ortantasyon Günleri devam ediyor

YDÜ'de Ortantasyon Günleri devam ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi Oryantasyon Programı kapsamında, Öğrenci Dekanlığı tarafından organize edilen 'Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku' konulu 2 oturumlu söyleşide Yakın Doğu Üniversitesi'ne yeni katılan yeni öğrencilere üniversite hayatında karşılaşabilecekleri sorunlar ve kültür şoku ile ilgili seminer verildi.

Yayın Tarihi: 29/09/15 12:17
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ'de Ortantasyon Günleri devam ediyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'den yapılan açıklamada, İlk oturumda Öğrenci Dekanlığı, Dekan Vekili Öğrt. Gör. Dilan ÇİFTÇİ, öğrencilere Yakın Doğu Üniversitesi'nde ki kampüs yaşamı ve akademik sistem hakkında kısa bilgiler verdi. Konuşmanın büyük bir çoğunluğunda yen öğrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi ile ilgili ilk izlenimleri ve okul ile ilgili soruları yanıtlayan Dilan ÇİFTÇİ, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun Oryantasyon Programı kapsamında gerçekleştirilen Karşılama, Kayıt İşlemleri ve Kültür Turlarından çok memnun kaldıklarını ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünün atmosferinde kendilerini güvende hissettiklerini söylediklerini belirtti.

Öğrencilerin her türlü fikir ve düşüncelerinin dinlenip, kayıt altına alındığı birinci oturumun hemen ardından ikinci oturuma başlandı. İkinci oturumda, Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı Başkanı, öğretim üyesi Doç. Dr. Gökmen DAĞLI, öğrencilere üniversite hayatlarına ilk adım attıkları bu günlerde karşılaşabilecekleri sorunları ve kültür şokunu anlattı. Konuşma boyunca kendi öğrencilik yıllarından tecrübelerini de paylaşan Doç. Dr. Gökmen DAĞLI, yeni öğrencilerin yoğun olarak hissettikleri duygularda yalnız olmadıklarının özellikle altını çizdi. Doç. Dr. Gökmen DAĞLI konuşmasında üniversite hayatına ilk adımı atan yeni Yakın Doğu Üniversitesi üyelerinin daima akıllarında tutması gereken cümlenin 'Ben yalnız değilim, benim gibi bu duyguları bütün yeni gelen arkadaşlarım hissediyor' olduğunun önemini vurguladı.

Oturumun son bölümün de Atatürk Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık bölümü öğretim görevlisi, Uzm. Cahit NURİ, yeni öğrencilerin öncelikle 'önyargıdan uzak' olmalarını istedi. Konuşmanın devamında üniversiteye uyum süresince problemler yaşayan öğrencilerin kötü alışkanlıklara yönelmeleri tehlikesinden bahseden Uzm. Cahit NURİ, bu gibi durumlarda öğrencilerin Psikolojik Danışma Merkezine başvurmalarının önemini vurguladı. Söyleşi soru – cevapların ardından sona erdi.

Yeni öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Oryantasyon Programı etkinlikleri 9 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.